Νόστιμη, ψητή γαλοπούλα - iefimerida.gr

Νόστιμη, ψητή γαλοπούλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι μύθος ότι η γαλοπούλα είναι άνοστο κρέας: άπαχο ναι, άνοστο όχι. Δείτε μερικά tips πως να γίνει το στήθος γαλοπούλας καθημερινό σας πιάτο, εκτός Χριστουγέννων, πεντανόστιμο, στο φούρνο.


Υλικά

  • 1 μικρό στικ βούτυρο
  • Διπλό στήθος γαλοπούλας, βιολογικής
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανό φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ολόκληρα σκόρδα και 1 κρεμμύδι στα 4
  • Λίγο μπούκοβο και κύμινο
Νόστιμη, ψητή γαλοπούλα | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 230 βαθμούς
  • Τοποθετήστε το διπλό στήθος γαλοπούλας σε ταψάκι, αλάτι και πιπέρι
Νόστιμη, ψητή γαλοπούλα | iefimerida.gr 1
  • Ψιλοκόψτε τα αρωματικά (δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανό)
Νόστιμη, ψητή γαλοπούλα | iefimerida.gr 2
  • Σε μπολάκι αναμείξτε τα αρωματικά, κύμινο, μπούκοβο, ελαιόλαδο, σκόρδο με το μαλακό βούτυρο
Νόστιμη, ψητή γαλοπούλα | iefimerida.gr 3
  • Με τα δάχτυλα στριμώχνουμε από αυτό το μείγμα κάτω από την πέτσα της γαλοπούλας
  • Αρχίστε ξανά, βάλτε μπόλικο μέσα από την πέτσα και έξω, παντού
  • Βάλτε δενδρολίβανο και σκόρδο-κρεμμύδι στο ταψάκι, αν θέλετε
Νόστιμη, ψητή γαλοπούλα | iefimerida.gr 4
  • Ψήστε τη γαλοπούλα, με αλουμινόχαρτο κατά προτίμηση, για αρχή
  • Στα 30 λεπτά μειώστε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήστε συνολικά για 1 ως 1 1/2 ώρα
  • Βγάλτε το αλουμινόχαρτο στο τέλος, να ροδίσει η πέτσα, έτοιμο!
Νόστιμη, ψητή γαλοπούλα | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή νόστιμη ψητό στήθος γαλοπούλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ