Τσίπρας: Είμαι με τους "μπαχαλάκηδες" ή με τον Καμμένο; - iefimerida.gr

Τσίπρας: Είμαι με τους "μπαχαλάκηδες" ή με τον Καμμένο;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μολονότι μιλούσε υπό βροχή, στη Λαμία ο Αλέξης Τσίπρας ...«έβγαζε φωτιές» εναντίον του Αντώνη Σαμαρά , αλλά και των «καναλαρχών», σε βάρος των οποίων μίλησε με δριμύτατους χαρακτηρισμούς.

Απαντώντας στη σχετική με τον Πάνο Καμμένο κριτική που έχει ασκηθεί σε βάρος του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» αντιγράφουν θέσεις του κόμματός του. Χαρακτήρισε όμως φραστική και ψευδεπίγραφη αυτήν την αντιγραφή, καθώς, όπως τόνισε, ο κ. Καμμένος «ποτέ δεν πρόκειται να συναινέσει στη φορολογία των μεγάλου κεφαλαίου».

Με πολύ υψηλούς τόνους μίλησε ο κ. Τσίπρας για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Μαίνεται ο μνημονιακός κ. Σαμαράς. Ο εμπνευστής του νέου ιδεολογικού τρίπτυχου της διολισθαίνουσας προς το άκρο δεξιάς: Πατρίδα-Θρησκεία-Αγορά. Κρίνοντας από τον εαυτό του, ανακαλύπτει δήθεν κλεισμένες συμφωνίες. Μια μόνο συμφωνία έχει κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ: να δώσει τη μάχη μαζί με το λαό, για το λαό, ως το τέλος. Για την απαλλαγή του από τα δεσμά της δανειακής σύμβασης της υποτέλειας και του Μνημονίου της καταστροφής».

Απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ, είπε: «Εάν δεν υπάρξει η συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, θα υπάρξει το Μνημόνιο». Σε ότι αφορά τις κυβερνητικές βλέψεις του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας τόνισε:

«Δεν πρόκειται να επιστρέψω τη διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της δημοκρατίας. Θα σεβαστούμε τη λαϊκή εντολή. Θα προτείνουμε κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας με στόχο να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση για να ακυρώσουμε το μνημόνιο. Το ρεύμα δεν γυρίζει πίσω. Όλο πιο κοντά στην πραγματικότητα έρχεται η διερευνητική εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς με μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος, ζητάμε την ακόμη μεγαλύτερη στήριξή σας. Δεν πρόκειται για μια ψήφο διαμαρτυρίας αλλά για μία ψήφο συγκρότησης κυβέρνησης».

«Τα κανάλια αβαντάρουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, για λόγους συμφέροντος»

Επεκτείνοντας, κατά κάποιο τρόπο, την αντιπαράθεση που είχε προσφάτως με το Mega, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε εναντίον της «εγχώριας διαπλοκής» και των ιδιοκτητών μεγάλων ΜΜΕ. Τόνισε:

«Δε με νοιάζει τι λέτε για εμάς στα κανάλια σας. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δε σας πιστεύει πλέον. Τον έχετε συκοφαντήσει, τον έχετε προσβάλλει, τον έχετε εκβιάσει. Δε με νοιάζει τι γράφουν οι εφημερίδες σας. Με έχετε αποκαλέσει Χρυσαυγίτη, αναρχικό, εθνικιστή, ακραίο και φίλο των τρομοκρατών. Μου προσάπτετε κατηγορίες για όλα τα γούστα. Παραληρείτε. Βρίσκεστε σε πλήρη σύγχυση. Μου αποδίδετε τις πιο αλληλοσυγκρουόμενες προθέσεις. Τους πιο αντιφατικούς στόχους. Από φίλο των μπαχαλάκηδων και των τρομοκρατών, με την ίδια ευκολία, με εμφανίζετε ως πολιτικό φίλο και σύμμαχο του Πάνου Καμμένου. Γιατί σας χάλασα τη σούπα; Αλλιώς την ετοιμάζατε, αλλιώς σας βγαίνει».

Ο επεκεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε:

«Είστε τόσο ένοχοι όσο είναι και μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις. Έχετε σφιχταγκαλιάσει Βενιζέλο και Σαμαρά, γιατί είναι οι άνθρωποι των δικών σας συμφερόντων. Τον έναν τον έχετε παντρευτεί απ΄ τα παλιά και στον άλλο δίνετε παιδιά για υιοθεσία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ