Συνέβη σαν σήμερα - iefimerida.gr

Συνέβη σαν σήμερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την γέννηση του Καρλ Μαρξ μέχρι το λανσάρισμα του Σανέλ νο 5, μια συλλογή από μικρά στιγμιότυπα του παρελθόντος που συνέβησαν σαν σήμερα.

1818... Γεννήθηκε ο Καρλ Μαρξ, γερμανός φιλόσοφος, εισηγητής της κομμουνιστικής θεωρίας.

1821... Πέθανε εξόριστος στο νησί της Αγίας Ελένης, ο αυτοκράτορας της Γαλλίας, Ναπολέων Βοναπάρτης.

Συνέβη σαν σήμερα | iefimerida.gr 2

1921.... Κυκλοφορεί το διάσημο άρωμα της Κοκό Σανέλ, "Νο 5".

1941.... Ο Χαϊλέ Σελασιέ επιστρέφει στο θρόνο της Αιθιοπίας, πέντε χρόνια μετά την ανατροπή και την εξορία του από τους Ιταλούς.

1999... Πέθανε ο ηθοποιός, Βασίλης Διαμαντόπουλος.

2002.... O Παναθηναϊκός αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ για τρίτη φορά στην ιστορία του. Στον τελικό του φάιναλ-φορ που έγινε στην Μπολόνια της Ιταλίας επικράτησε της Κίντερ Μπολόνια με 89-83.

2004.... Ο πίνακας «Αγόρι με πίπα» του Πάμπλο Πικάσο πωλείται από τον οίκο Σόθμπις της Νέας Υόρκης προς 104.168.000 δολάρια σε ανώνυμο αγοραστή και γίνεται το πιο ακριβό έργο τέχνης στον κόσμο, εκθρονίζοντας τον πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ «Πορτρέτο του δρ. Γκασέ», που είχε πωληθεί το 1990 στους Κρίστις προς 82,5 εκατομμύρια δολάρια.

Συνέβη σαν σήμερα | iefimerida.gr 8

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ