Συνάντηση κυβέρνησης-τραπεζιτών για την α’ κατοικία - iefimerida.gr

Συνάντηση κυβέρνησης-τραπεζιτών για την α’ κατοικία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νέος νόμος Κατσέλη βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της συνάντησης κυβέρνησης-τραπεζιτών, που είναι σε εξέλιξη. Aμφότεροι συνεχίζουν τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση του νέου νομοθετικού πλαισίου για την α’ κατοικία και σημείο τριβής αποτελεί το τι μέλλει γενέσθαι με τις εκκρεμείς υποθέσεις του Νόμου Κατσέλη, ενόψει της εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου που θα διέπει την πρώτη κατοικία.

Τι επιδιώκουν κυβέρνηση και τραπεζίτες

Οι διαφορές απόψεων εστιάζονται στη χρονική διάρκεια ισχύος των νέων διατάξεων και στο πώς θα κριθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις – με τον εκπνέοντα νόμο Κατσέλη ή με τις νέες διατάξεις. Η κυβέρνηση προτάσσει τη λύση του «χειρισμού» των υποθέσεων με τον ισχύοντα νόμο, ενώ οι τράπεζες με το υπό διαμόρφωση νέο πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές οι τελικές ρυθμίσεις πρέπει να συμφωνηθούν άμεσα και το σχέδιο νόμου να αποσταλεί στους Θεσμούς μέχρι το Σαββατοκύριακο. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται να φέρει το νέο νόμο, στη Βουλή, με την διαδικασία κατεπείγοντος.

Αν δεν το πετύχει, τότε χιλιάδες δανειολήπτες θα βρεθούν ακάλυπτοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νόμος Κατσέλη 4 κεντρικές τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ