Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα - iefimerida.gr

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από τις προσδοκίες και τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κινήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, για τον μήνα Φεβρουάριο. Ειδικότερα ο σύνθετος δείκτης PMI «σκαρφάλωσε» στις 51,4 μονάδες, έναντι 51 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για οριακή άνοδο του δείκτη στις 51,1 μονάδες.

Μελανό σημείο, ωστόσο, στα εν γένει στοιχεία που απεικονίζουν την πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη ζώνη του ευρώ, αποτελεί η σημαντική πτώση του μεταποιητικού κλάδου, ο οποίος είναι τρόπον τινά “εξιλαστήριο” θύμα των κλιμακούμενων εμπορικών εντάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Markit, ο μεταποιητικός κλάδος έκανε βουτιά κάτω από 50 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 49,2 μονάδες. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο συγκεκριμένος κλάδος, από τα μέσα του 2013, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι ότι θα «εδραζόταν» στις 51,1 μονάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωπαϊκή Ένωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ