Ενα ελληνικό εστιατόριο στη Γερμανία κερδίζει τις εντυπώσεις και γίνεται σημείο αναφοράς σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.
Οπως αναφέρει η DW η εφημερίδα εγκωμιάζει το νέο ελληνικό εστιατόριο στην καρδιά του Μονάχου με την επωνυμία «Απλά Funky».
Ενδιαφέρουσα η επιβεβαίωση, για μία ακόμη φορά, μίας γενικότερης τάσης: πολλοί Έλληνες γαστρονόμοι εγκαταλείπουν τα παλαιομοδίτικα εστιατόρια με τους πλαστικούς τσολιάδες και προσπαθούν να λανσάρουν στη Γερμανία σύγχρονη ελληνική κουζίνα με ιδιαίτερο ύφος επισημαίνει η εφημερίδα, τονίζοντας «αυτό που είχαν επιδείξει για πρώτη φορά οι Ιταλοί που ζούσαν στη Γερμανία, κάνουν τώρα και οι Έλληνες με ανάλογες φιλοδοξίες. Οι πιο νέοι από όσους αφοσιώνονται στη γαστρονομία προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνήθεις προδιαγραφές της μαγειρικής ή να προσαρμοστούν στις νέες προτιμήσεις της εποχής, σε εστιατόρια με σύγχρονο στυλ».
Στο συγκεκριμένο εστιατόριο, ο αρθρογράφος εκτιμά ιδιαίτερα το ότι προσφέρει απλή ελληνική κουζίνα, η οποία «ξεχωρίζει από τον μέσο όρο με μία διάθεση πρωτοτυπίας, αλλά κατ' αυτόν τον τρόπο πλησιάζει και πάλι το ελληνικό πρωτότυπο». Έτσι λοιπόν, δίπλα σε παραδοσιακά ορεκτικά όπως το τζατζίκι και η ταραμοσαλάτα, ανακαλύπτει κανείς τη φάβα Σαντορίνης αλλά και τις φλογέρες.
Στο εστιατόριο μπορεί κάποιος να δοκιμάσει μία ελληνική παραλλαγή ενός κλασσικού ιταλικού εδέσματος, βοδινό καρπάτσιο με αποξηραμένες ντομάτες και φλούδες γραβιέρας.
Επίσης, εδώ κανείς εκτιμά ιδιαίτερα συνδυασμούς όπως το φιλέτο τσιπούρας με πουρέ σέλινου, πικραλίδες και αφρό μοσχολέμονου.
Στα αρνητικά, ο δημοσιογράφος σημειώνει τον εκκωφαντικό θόρυβο σε βραδιές με πολύ κόσμο, αλλά και τα στριμωγμένα τραπέζια.
Η κριτική κλείνει με καλά λόγια, τόσο για την εξυπηρέτηση, όσο και για τη μεγάλη λίστα κρασιών.