Κοτόπουλο με κρέμα είναι ένα κλασικό πιάτο εστιατορίου. Δείτε παρακάτω τον τρόπο να το κάνετε κι εσείς, σαν σεφ.
Η συνταγή έχει ΚΑΙ βούτυρο ΚΑΙ κρέμα γάλακτος. Μην το φοβηθείτε, το αποτέλεσμα δεν είναι βαρύ.
Υλικά
- 4 φέτες στήθος κοτόπουλο
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κουταλιά του καφέ μπούκοβο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 500 γραμμάρια μανιτάρια
- 1/4 φλυτζανιού παχιά κρέμα γάλακτος
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
- Σε τηγάνι βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ροδίστε τα μανιτάρια, κομμένα σε λωρίδες, για 3-4 λεπτά -Βγάλτε τα στην άκρη

- Στο τηγάνι προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το κοτόπουλο από τις δύο πλευρές
- Προσθέστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ροδίστε
- Προσθέστε προς το τέλος το ψιλοκομμένο σκόρδο, ροδίστε καλά -Ρίξτε 1 ποτηράκι νερό με ζωμό κότας -Τα πολλά υγρά πρέπει να φύγουν, η σάλτσα να μείνει παχιά
- Προσθέστε τώρα το βούτυρο, αφήστε να λυώσει λίγο, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια
- Αναμείξτε καλά -Προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε να σιγοβράσει για 5-8 λεπτά ακόμη
- Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και (ιδανικά) με τηγανητές πατάτες

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο