H δεύτερη υπερπανσέληνος του χρόνου μάγεψε με την παρουσία της. Η χθεσινή βραδιά ήταν δροσερή και πλήθος κόσμου βγήκε απο τα σπίτια του για να θαυμάσει και να φωτογραφήσει το φαινόμενο.
Χαρακτηριστικό της έντασης του φαινομένου είναι ότι ακόμα και τις πρώτες πρωινές ώρες, με το ξημέρωμα, το φεγγάρι ήταν ολόφωτο στον ουρανό.
Υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος συμβαίνει, όταν υπάρχει πανσέληνος και ταυτόχρονα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη (περίγειο), με αποτέλεσμα ο δορυφόρος του πλανήτη μας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός από ό,τι συνήθως.
Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.
H πανσέληνος του Φεβρουαρίου ονομάζεται επίσης και «χιονισμένη» επειδή κατά τη διάρκεια του μήνα σημειώνονται συνήθως οι πιο έντονες χιονοπτώσεις. Παλαιότερα την αποκαλούσαν «πεινασμένη» επειδή συνέβαινε στα τέλη του χειμώνα, όταν το αποθηκευμένο φαγητό είχε σχεδόν τελειώσει.
Υπομονή μέχρι τις 21 Μαρτίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η τρίτη και τελευταία υπερπανσέληνος του 2019.