Ένα μικρό παραλιακό εστιατόριο με μόλις 20 τραπέζια, σε ένα απομονωμένο ψαροχώρι στη Νότια Αφρική, χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο στον κόσμο χθες Δευτέρα, στην εναρκτήρια τελετή των Παγκόσμιων βραβείων Εστιατορίων στο Παρίσι.
Ο σεφ Κόμπους βαν ντερ Μερβ, που έμαθε να μαγειρεύει σε ηλικία 30 ετών, αναζητά κάθε μέρα τα συστατικά για τα πιάτα του στην άγρια ακτή του Δυτικού ακρωτηρίου κοντά στο εστιατόριό του, το Wolfgat. Τίποτα στο μενού του εστιατορίου δεν είναι έτοιμο, με τον 38χρονο Μερβ να φτιάχνει ακόμη και το ψωμί και το βούτυρο μόνος του.
Το ίδιο το εστιατόριο είναι πολύ μικρής ηλικίας καθώς άνοιξε μόλις πέρυσι σε ένα εξοχικό ηλικίας 130 ετών που από κάτω του κρύβει μία σπηλιά, στην παραλία Paternoster.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wolfgat (@wolfgat) στις 3 Μάρ, 2018 στις 9:35 πμ PST
Το μενού γευσιγνωσίας των επτά πιάτων κοστίζει περίπου 53 ευρώ, ένα ποσό που δεν έχει καμία σχέση με τα πανάκριβα εστιατόρια του Παρισιού. Αλλά η ταπεινή του θέση και η πίστη του βαν ντερ Μερβ στην αειφόρο μαγειρική και στην επιστροφή στα βασικά, ήταν αυτή που κέρδισε τους κριτές των World Restaurant Awards στην γαλλική πρωτεύουσα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wolfgat (@wolfgat) στις 7 Φεβ, 2019 στις 3:04 πμ PST
Το μικροσκοπικό αυτό εστιατόριο μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 20 άτομα και η όλη εμπειρία του γευστικού αυτού ταξιδιού διαρκεί περίπου 2,5 ώρες.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wolfgat (@wolfgat) στις 29 Ιούλ, 2018 στις 2:24 πμ PDT
Με πιάτα όπως τα διπλομαγειρεμένα φύκια, το αγγελόψαρο με bokkom sambal και masala άγριου σκόρδου, πεταλίδες, μύδια και λαχανικά της θάλασσας που μάζεψε ο ίδιος από τον «κήπο» του, την θάλασσα, κέρδισε επίσης το βραβείο για το καλύτερο εστιατόριο «εκτός χάρτη».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wolfgat (@wolfgat) στις 22 Φεβ, 2018 στις 2:30 πμ PST
Ο γενειοφόρος σεφ βαν ντερ Μερβ, ένας πρώην μπλόγκερ φαγητού, δήλωσε ότι εκτός από την επιρροή των εκλεπτυσμένων μπαχαρικών της τοπικής κουζίνας του Cape Malay, η φιλοσοφία του στηριζόταν στην «όσο το δυνατόν μικρότερη παρέμβαση στα προϊόντα, θέλοντας να τα διατηρήσει αγνά, ωμά και ακατέργαστα».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wolfgat (@wolfgat) στις 4 Σεπ, 2018 στις 2:30 πμ PDT
«Είναι μια πολύ μινιμαλιστική προσέγγιση – δεν έχει νόημα να μαζέψουμε εκπληκτικά βότανα και στην συνέχεια να τα μετατρέψουμε σε σάλτσα που δεν έχει καμία σχέση με αυτά» πρόσθεσε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wolfgat (@wolfgat) στις 30 Ιαν, 2019 στις 12:44 πμ PST
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wolfgat (@wolfgat) στις 22 Φεβ, 2018 στις 10:45 μμ PST
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wolfgat (@wolfgat) στις 23 Νοέ, 2018 στις 12:38 πμ PST
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wolfgat (@wolfgat) στις 28 Απρ, 2018 στις 6:31 πμ PDT