Ερχονται τα σπαράγγια της άνοιξης και το μυρωδάτο σπανάκι. Δείτε αυτή τη συνταγή για ελαφρύ κριθαρότο με κοτόπουλο, μοναδικό.
Υλικά
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό κοτόπουλο στήθος, σε κύβους
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλυτζάνι χοντρό κριθαράκι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι σπαράγγια
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 χούφτες σπανάκι, βιολογικό
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Ρίξτε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίστε καλά το κοτόπουλο σε κύβους
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ρίξτε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο στο τέλος για 1 λεπτό -Βγάλτε το κοτόπουλο στην άκρη
- Προσθέστε το κριθαράκι και ροδίστε το ελαφρά στο λάδι -Ρίξτε το κρασί, αναμείξτε να πάρει αρώματα παντού
- Ρίξτε 2 ποτηράκια ζεστό νερό (ζεστό ζωμό κοτόπουλου, αν θέλετε) και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά -Τότε ρίξτε τα σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα
- 5 λεπτά αργότερα ρίξτε και το σπανάκι καθαρισμένο
- Μετά από 5 λεπτά προσθέστε το κοτόπουλο, βάλτε ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, απλώστε παντού παρμεζάνα
- Ετοιμο! Σερβίρετε με άφθονη παρμεζάνα στο τραπέζι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο