Υπάρχουν δεκάδες συνταγές για κοκκινιστά κεφτεδάκια με σπαγγέτι.
Σας προτείνω σήμερα την πιο ξακουστή, την λεγόμενη Frank Sinatra’s meatballs την οποία μαγείρευε η μητέρα του διάσημου τραγουδιστή, Ντόλυ Σινάτρα. Εχω κάνει κάποιες μικροαλλαγές. Για παράδειγμα, η μαμά Σινάτρα έβαζε κιμά μισό-μισό μοσχάρι και χοιρινό, εγώ προτείνω σκέτο μοσχάρι.
Υλικά για τους κεφτέδες
750 κιμά μοσχαρίσιο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 αυγά
100 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
100 γραμμάρια ξερό ψωμί
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Σε βαθύ μπολ βάλτε τον κιμά, προσθέστε κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα, τα αυγά, το τυρί, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
Μουλιάστε το ξερό ψωμί σε νερό, στίψτε το πολύ καλά, τρίψτε την ψίχα μέσα στο μπολ
Ζυμώστε τον κιμά, αναμείξτε καλά όλα τα υλικά, πλάστε κεφτέδες με τα χέρια
Σε τηγάνι βάλτε 5-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και τηγανίστε τους κεφτέδες -Βάλτε τους στην άκρη
Υλικά για την σάλτσα
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτί σάλτσα ντομάτας πουμαρό
- 1 κουταλιά σούπας σάλτσα ντομάτας συμπυκνωμένη
- Λίγη ρίγανη, μαϊντανό, 1 ποτήρι κόκκινο κρασί, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίστε καλά το κρεμμύδι -Προσθέστε τα σκόρδο για 2 λεπτά
- Ρίξτε το κρασί, αναμείξτε καλά, αλάτι και πιπέρι
- Προσθέστε τις σάλτσες, ρίγανη, μαϊντανό
- Αφήστε να σιγοβράσει για 30 λεπτά
- Οταν η σάλτσα γίνει παχιά ρίξτε μέσα και τους κεφτέδες
- Βράστε σπαγγέτι al dente και αναμείξτε -Ετοιμο!