Συνελήφθη ο ένοπλος που σκόρπισε τον τρόμο με τις βόμβες γκαζιού [εικόνες] - iefimerida.gr

Συνελήφθη ο ένοπλος που σκόρπισε τον τρόμο με τις βόμβες γκαζιού [εικόνες]

Συνελήφθη ο ένοπλος που σκόρπισε τον τρόμο με τις βόμβες γκαζιού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελεύθεροι έπειτα από τρεις εφιαλτικές ώρες ομηρίας οι τέσσερις πολίτες που έζησαν τον παροξυσμό του απελπισμένου και ζωσμένου με γκαζάκια Μάικλ Γκριν ο οποίος ήθελε να ανατινάξει ολόκληρο τετράγωνο στο κέντρο του Λονδίνου.

Ο ψυχοπαθής είχε κλειστεί με τους ομήρους σε κτίριο της οδού Tottenham Court απειλώντας να πυροδοτήσει τις βόμβες γκαζιού με τις οποίες ήταν ζωσμένος επειδή είχε αποτύχει δεύτερη φορά στις εξετάσεις για δίπλωμα βαρέων οχημάτων!

Συνελήφθη ο ένοπλος που σκόρπισε τον τρόμο με τις βόμβες γκαζιού [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να τον ηρεμήσουν, να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν στις 5 μ.μ. (3 μ.μ. τοπική ώρα) ενώ εκατοντάδες άνθρωποι είχαν εγκαταλείψει πανικόβλητοι όλα τα γειτονικά κτίρια. Στόχος του δράστη πάντως ήταν τα γραφεία της εταιρείας μαθημάτων οδήγησης από την οποία απαιτούσε να του δώσουν άμεσα πίσω όλα τα λεφτά που είχε δαπανήσει στην εκπαίδευση και τα παράβολα για το δίπλωμα.

Συνελήφθη ο ένοπλος που σκόρπισε τον τρόμο με τις βόμβες γκαζιού [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οι 1000 αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο αλλά και οι άντρες της ειδικής μονάδας διαπραγματεύσεων ανησυχούσαν για την έκβαση της υπόθεσης επειδή ο 49χρονος Μάικλ Γκριν ήταν εκτός εαυτού.

Φώναζε ότι καταστράφηκε η ζωή του, ούρλιαζε και πετούσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές από το παράθυρο του γραφείου του πέμπτου ορόφου όπου είχε ταμπουρωθεί.

Συνελήφθη ο ένοπλος που σκόρπισε τον τρόμο με τις βόμβες γκαζιού [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Μπήκε μέσα έξαλλος και έψαχνε να με βρει. Φώναζε ότι θα ανατινάξει το κτίριο και έδειχνε τα γκαζάκια που είχε δέσει στο κορμί του. Ελεγε ότι δεν φοβόταν για τη ζωή του αλλά το μόνο που ήθελε ήταν να διαλύσει το γραφείο. Δεν του είπα, όμως, το αληθινό όνομά μου και τελικά άφησε εμένα να βγω έξω ελεύθερη επειδή είμαι τριών μηνών έγκυος», δήλωσε στην Huffington Post (τα γραφεία της ηλεκτρονικής εφημερίδας είχαν επίσης εκκενωθεί επειδή βρίσκονταν κοντά στο σημείο) η 27χρονη υπάλληλος της εταιρείας Άμπι Μπαάφι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ