Δεν είναι φαγητό για όσους βιάζονται. Υπό όρους, το σνίτσελ μπορεί να γίνει ένα κορυφαίο πιάτο.
Για σνίτσελ χρησιμοποιήστε χοιρινό, μοσχάρι, γαλοπούλα ή κοτόπουλο.
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κομμένο σνίτσελ και χτυπημένο
- 1/3 φλυτζανιού αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
- 3 αυγά
- 2 φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη
- Ελαιόλαδο, λεμόνι
Εκτέλεση
- Ρίξτε 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί ελαφρά
- Βάλτε τα υλικά σε τρία μπολάκια: στο πρώτο χτυπήστε τα αυγά -Στο δεύτερο βάλτε τη φρυγανιά -Στο τρίτο αναμείξτε το αλεύρι με πάπρικα και πιπέρι
- Ρίξτε αλάτι στα σνίτσελ -Βουτήξτε τα με τη σειρά πρώτα στο αυγό, μετά στο αλεύρι, τέλος στη φρυγανιά
- Τηγανίστε τα σνίτσελ σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά κάθε πλευρά
- Τοποθετήστε τα σνίτσελ σε απορροφητικό χαρτί για τα λάδια
- Σερβίρετε με λεμόνι και πράσινη σαλάτα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο