Η Google στο μικροσκόπιο των δικαστικών αμερικανικών αρχών - iefimerida.gr

Η Google στο μικροσκόπιο των δικαστικών αμερικανικών αρχών

Google
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης, η Google, έχει κινήσει τις υποψίες των Αμερικανικών αρχών, οι οποίες προσπαθούν να διαπιστώσουν αν καταχράσθηκε ή όχι της κυρίαρχης θέσης που κατέχει στις μηχανές αναζήτησης στο Ίντερνετ.

Από τον προηγούμενο χρόνο η διαδυκτιακή μηχανή αναζήτησης Google, η ηλεκτρονική «εγκυκλοπαίδεια» των χρηστών του διαδικτύου, έχει μπει «στο μικροσκόπιο» για να προσδιορίσει αν η εταιρεία επωφελήθηκε ή όχι από το τεχνολογικό της προβάδισμα για να προκαταλαμβάνει τα αποτελέσματα ορισμένων ερευνών για εμπορικούς σκοπούς, κάτι που αντιβαίνει στους κανόνες του ανταγωνισμού.

H αμερικανική κανονιστική αρχή για το εμπόριο (FTC), με επικεφαλής την μάχημη δικηγόρο Μπεθ Ουίλκινσον, σχηματίστηκε με μοναδικό στόχο να διελευκάνει την υπόθεση όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Από την πλευρά των αμερικανικών αρχών, δεν έχει ασκηθεί ακόμη καμία δίωξη σε βάρος της εταιρίας.

Η Google στο μικροσκόπιο των δικαστικών αμερικανικών αρχών | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ