Το υπουργικό ψάχνει τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών - iefimerida.gr

Το υπουργικό ψάχνει τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι βασικοί όροι της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο για να καλυφθούν τα κενά που προέρχονται από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, θα αποτελέσουν το βασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Μέχρι αργά το βράδυ χθες στο υπουργείο Οικονομικών υπήρχαν συνεχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ του κ. Φίλιππου Σαχινίδη και κλιμακίου της Τρόικα για να συμφωνηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Πάντως, επίσημες ανακοινώσεις δεν αναμένονται σήμερα καθώς το τοπίο δεν είναι πλήρως ξεκάθαρο από τη στιγμή που δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι κινήσεις στις οποίες πρέπει να προβούν οι τράπεζες προκειμένου να προσελκύσουν «ίδια» κεφάλαια είτε των μετόχων τους είτε άλλων ιδιωτών επενδυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, στο υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το περιεχόμενο της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου με βάση την οποία θα προσδιοριστεί η διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών και οι όροι ενίσχυσής τους από το Ταμείο Χρηματοδοτικής Στήριξης.

Θα συζητηθεί, επίσης, και η εκκρεμότητα που υπάρχει με τα 6,4 δισ. ευρώ ομολόγων σε ξένο δίκαιο, των οποίων οι κάτοχοι αρνήθηκαν να υπαχθούν στο PSI.

Ολες οι αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεννόηση με την Τρόικα έτσι ώστε να υπάρξουν όλες οι νομικές διασφαλίσεις προκειμένου αποφευχθούν προβλήματα στο μέλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ