Πάνω από 10 μονάδες μπροστά ο Ολάντ έναντι του Σαρκοζί - iefimerida.gr

Πάνω από 10 μονάδες μπροστά ο Ολάντ έναντι του Σαρκοζί

Πάνω από 10 μονάδες μπροστά ο Ολάντ έναντι του Σαρκοζί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις δέκα μονάδες μετριέται η διαφορά στις σφυγμομετρήσεις μεταξύ του Φρανσουά Ολάντ και του Νικολά Σαρκοζί για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος συγκεντρώνει 55% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του 45% που συγκεντρώνει ο Γάλλος πρόεδρος. Τα στοιχεία δόθηκαν στην δημοσιότητα από το «TNS Sofres/Sopra Group» και είναι σταθερά σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου.

Από την άλλη, αυτοί που δεν απάντησαν ανέρχονται στο 27% έναντι του 25% που συγκέντρωναν πριν από μία εβδομάδα. Σημαντικό αποτέλεσμα είναι πως περίπου 81% των ερωτηθέντων είναι σίγουροι και δεν πρόκειται να αλλάξουν άποψη σχετικά με αυτό που έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν.

Για τους ψηφοφόρους του Φρανσουά Ολάντ, το 94% των πολιτών δήλωσαν πως είναι σίγουροι για την επιλογή τους ενώ μόλις το 6% πιστεύει πως ίσως αλλάξει άποψη.
Από την άλλη για εκείνους του Νικά Σαρκοζί, το 88% δηλώνουν σταθεροί στην απόφασή τους, ενώ το 12% πιστεύει πως ίσως αλλάξει γνώμη.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 51% των ψηφοφόρων της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, που ήρθε τρίτη στον πρώτο γύρο με 17,9% των ψήφων, θα ψήφιζαν για τον Νικολά Σαρκοζί, αν η ψηφοφορία γινόταν την επόμενη Κυριακή, το 16% θα ψήφιζε τον Φρανσουά Ολάντ και 33% δήλωσαν ότι θα απόσχουν ή θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό.

Το 82% των ψηφοφόρων του υποψηφίου της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν (11,1%) θα ψήφιζε τον Ολάντ, 6% τον Νικολά Σαρκοζί, ενώ 12% δήλωσαν ότι θα απόσχουν ή θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό.

Το 39% των ψηφοφόρων του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού (9,1% στον πρώτο γύρο) θα ψηφίσει τον Σαρκοζί, το 32% τον Ολαντ, ενώ το 29% δήλωσε ότι θα απόσχει ή θα ψηφίσει άκυρο ή κενό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ