Επίθεση σε βάρος υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την παρουσία τους στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη συζήτηση της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του κεντρικού δήμου.
Ο κ. Μπουτάρης σχολίασε την παρουσία των Γιώργου Ορφανού, Χάρη Αηδονόπουλου και Νίκου Νυφούδη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Και οι τρεις έδωσαν το παρών στη διάρκεια της συνεδρίασης μετά από πρόσκληση των εργαζομένων, και αποχώρησαν πριν την τοποθέτηση του δημάρχου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.
«Να σταθώ στην πολιτικοποίηση του θέματος. Σήμερα βλέπω, λες κι έχουμε προεκλογική εκστρατεία. Έχει περάσει ο κ. Ορφανός, ο κ. Αηδονόπουλος, όλοι όσοι ζητάνε τη ψήφο. Όχι μόνο τη ψήφο του δημοτικού συμβουλίου και των εργαζομένων, αλλά και αυτών που μας βλέπουν από την τηλεόραση. Αυτό το θεωρώ λιγάκι πρόστυχο. Γιατί οκτώ χρόνια που είμαστε εδώ, δεν έχουμε δει κανέναν πολιτικό ή πολιτικάντη ή πολιτευόμενο να έρχεται να παρακολουθήσει συνεδρίαση και να ακούσει τα θέματα του δήμου. Θεωρώ ότι είναι μια κακή πολιτικοποίηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.
Νωρίτερα, με ανάρτησή του στα social media, και ο υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Ταχιάος, είχε αναφερθεί στο θέμα καλώντας τον Γιάννη Μπουτάρη να το αποσύρει από την ημερήσια διάταξη. «Στην εκπνοή της θητείας της, η δημοτική αρχή μεθοδεύει άρον-άρον την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου, με ρυθμίσεις που φωτογραφίζουν μία λογική διευθετήσεων της τελευταίας ώρας».
Η συζήτηση για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας έγινε εν μέσω αντιπαραθέσεων. Για το θέμα ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία και καταψηφίστηκε.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Φούντας, χαρακτήρισε την τροποποίηση «πρόχειρη και αποσπασματική» και υποστήριξε πως «εξυπηρετεί άλλους σκοπούς» και δυσχεραίνει τον συντονισμό των υπηρεσιών, πολλαπλασιάζει τις δομές και επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου.
Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως η διαβούλευση με τους εργαζόμενους για την τροποποίηση του Οργανισμού, ξεκίνησε από το 2016 και συνεχίστηκε για δύο χρόνια με δύο στόχους: «Να μπορεί να εξυπηρετείται καλύτερα ο δημότης και να αξιοποιούνται καλύτερα οι δυνατότητες των εργαζομένων. Δεν έγινε γρήγορα . Δεν είναι θέμα εμμονής».
Την αντίθεσή τους εξέφρασαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο Δημήτρης Κούβελας εκ μέρους των «Εντάξει», χαρακτήρισε τον Οργανισμό, «έκτρωμα που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο μέλλον». Επίσης, αντίθετοι στη ψήφιση του θέματος ήταν η Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο Κωνσταντής Σεβρής από τους «Μένουμε Θεσσαλονίκη».