Κοτόπουλο πιλάφι στο φούρνο - iefimerida.gr

Κοτόπουλο πιλάφι στο φούρνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραδοσιακό πιάτο της ελληνικής οικογένειας. Το σπυρωτό ρύζι σερβίρεται και με μια κουταλιά γιαούρτι για τους καλοφαγάδες!

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μέτριο σε μερίδες ή κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 500 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι
Κοτόπουλο πιλάφι στο φούρνο | iefimerida.gr 0


Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο ώσπου να ροδίσει καλά
  • Προσθέτετε κρεμμύδι και σκόρδα ψιλοκομμένα και αφήνετε να γυαλίσουν για 2-3 λεπτά
  • Ρίχνετε το λευκό κρασί, αφήστε να πάρει αρώματα, χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και δύο ποτηράκια ζεστό νερό
  • Κλείστε το σκεύος και σιγοβράστε για μισή ώρα
  • Μεταφέρετε το κοτόπουλο με τα υγρά του σε πυρέξ, προσθέστε το ρύζι
  • Συμπληρώστε με ζεστό νερό, να σκεπάζει ελάχιστα το ρύζι και απλώστε παντού το βούτυρο
  • Ψήστε σε 200 βαθμούς για 30 λεπτά -Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί, στην πορεία (όπως στο ριζότο)
  • Ετοιμο! Σερβίρετε ζεστό, με γιαούρτι
Κοτόπουλο πιλάφι στο φούρνο | iefimerida.gr 1
Κοτόπουλο πιλάφι στο φούρνο | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κοτοπουλο ρύζι φούρνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ