Reuters: Στην Ελλάδα η ανεργία θα φτάσει το 23% και η ύφεση το 5% - iefimerida.gr

Reuters: Στην Ελλάδα η ανεργία θα φτάσει το 23% και η ύφεση το 5%

Reuters: Στην Ελλάδα η ανεργία θα φτάσει το 23%
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυσοίωνο είναι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας σύμφωνα με γκάλοπ που πραγματοποίησε το «Reuters» και σε αυτό συμμετείχαν 40 οικονομολόγοι.

Σύμφωνα λοιπόν με τους οικονομολόγους, η Ελλάδα, η Ισπανία καθώς και η Πορτογαλία είναι οι πιο ευάλωτες από τις χώρες της Ευρωζώνης και εκτιμούν πως έρχεται βαθύτερη ακόμη ύφεση. Όπως δημοσιεύεται στο γκάλοπ, για την Ελλάδα, προβλέπεται μεγαλύτερη ύφεση γύρω στο 5%- ποσοστό αισθητά μεγαλύτερο από το 3,7%- που είχε προβλεφθεί τον Ιανουάριο. Και η ανεργία όμως κινείται στο ίδιο ρεκόρ φτάνοντας στο ποσοστό ρεκόρ του 23% για το επόμενο έτος.

H Ισπανία που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με 23,6% τον Φεβρουάριο και σύμφωνα με τους αναλυτές αναμένεται να φτάσει στα τέλη του χρόνου μπορεί να φτάσει το 24% και το 24,1% το 2013. Συνολικά, η ισπανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί 1,5% το 2012.

Η Πορτογαλία θα δει την οικονομία της να συρρικνώνεται κατά 3,5% φέτος και δεν θα ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς της στόχους φέτος και το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ