Η μεγαλύτερη σχολή Γαστρονομίας και Τουρισμού της χώρας κυριάρχησε για 2η συνεχή χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής «GREEK CHEF 2019», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας.
Διαγωνιζόμενοι στην πλειονότητα των κατηγοριών του τετραημέρου, οι σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του μεγαλύτερου ΙΕΚ της χώρας από την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τη Λάρισα, κατέπληξαν με τις δημιουργίες τους τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης σαρώνοντας κυριολεκτικά τα βραβεία.
Συγκεκριμένα, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ απέσπασε συνολικά 35 μετάλλια, 12 χρυσά, 14 ασημένια και 9 χάλκινα, η καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων ανάμεσα σε περισσότερες από 350 σπουδαστές ιδιωτικών και δημοσίων Σχολών από όλη τη χώρα.
Στο υψηλότερο βάθρο της διοργάνωσης ανέβηκε η ταλαντούχα σπουδάστρια Μαγειρικής από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Κρήτη, Αντωνία Δελή, κερδίζοντας το βραβείο της χρυσής GREEK YOUNG CHEF για το 2019 παρουσιάζοντας μία υψηλών προδιαγραφών δημιουργία με βάση το ψάρι.
Οι πρωτιές της Σχολής Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έρχονται ως επιστέγασμα της σκληρής προσπάθειας των σπουδαστών και του υψηλότατου επιπέδου σπουδών στο μεγαλύτερο ΙΕΚ της Ευρώπης. Δίπλα στους σπουδαστές βρέθηκε η πιο δυνατή οικογένεια συνεργατών, chef και pastry chef, με τη συστηματική δίμηνη καθοδήγηση των οποίων έγινε πραγματικότητα το όνειρό τους για διάκριση.
Στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ συμμετείχαν οι κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομίας και ambassadors του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δημήτρης Σκαρμούτσος, Γιάννης Μπαξεβάνης, Χρήστος Βέργαδος και Διονύσης Αλέρτας. Με την πρωτότυπη χρήση της ελληνικής πρώτης ύλης και την ανατρεπτική παρουσίαση των πιάτων τους στη σκηνή του «Μαγειρεύουμε & Πίνουμε Ελλάδα» καθήλωσαν κυριολεκτικά το κοινό εισπράττοντας το πιο ζεστό χειροκρότημα και τον θαυμασμό των επισκεπτών.
Με την ιδιότητα του Χορηγού Εκπαίδευσης, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετείχε στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ με ένα πλήθος άρτια καταρτισμένων σπουδαστών από τους Τομείς Επισιτισμού, Ξενοδοχειακών, Οικονομίας Διοίκησης, κ.ά., στελεχώνοντας τις πλέον καίριες για τη λειτουργία της έκθεσης θέσεις, υποστηρίζοντας με πολυδύναμες ομάδες εργασίας το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων «Μαγειρεύουμε & Πίνουμε Ελλάδα», Master Classes, registration κ.ά.