Τζεφ Μπέζος: Δημοσιογράφοι με απειλούν ότι θα δημοσιεύσουν γυμνές φωτογραφίες μου - iefimerida.gr

Τζεφ Μπέζος: Δημοσιογράφοι με απειλούν ότι θα δημοσιεύσουν γυμνές φωτογραφίες μου

Ο «τιμονιέρης» της Amazon Τζεφ Μπέζος / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύμα εκβιασμού από σκανδαλοθηρικό περιοδικό, με «όπλο» φωτογραφίες του... μορίου του, υποστηρίζει ότι έπεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Ο Τζεφ Μπέζος συγκεκριμένα υποστήριξε ότι στέλεχος του περιοδικού τον απείλησε ότι θα δημοσιεύσει «καυτά» SMS και εννέα φωτογραφίες που τον απεικονίζουν γυμνό «από τη μέση και κάτω», σε περίπτωση που συνεχίσει να ερευνά το πώς το συγκεκριμένο περιοδικό ανέκτησε τα στοιχεία για τη σχέση του με τη Λόρεν Σάντζεζ.

Ο Μπέζος κατονόμασε, μάλιστα, τον εκδότη του National Enquirer Ντέιβιντ Πέκερ, σημειώνοντας ότι οι απειλές για τα SMS και τις φωτογραφίες έγιναν από τους δικηγόρους του Πέκερ.

I’ve written a post about developments with the National Enquirer and its parent company, AMI. You can find it here: https://t.co/G1ykJAPPwy

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω περιοδικό, το οποίο εκδίδει η American Media Inc (AMI), είχε δημοσιεύσει πλήθος λεπτομερειών για τη σχέση του Μπέζος με τη Σάντσεζ, μετά το διαζύγιο που έλαβε με την επί χρόνια σύζυγό του Μακένζι Μπέζος.

Αμέσως μετά τα δημοσιεύματα, ο Μπέζος προσέλαβε ιδιωτική εταιρεία ερευνών για να εντοπίσει το «βαθύ λαρύγγι» καθώς και τα κίνητρα του περιοδικού, γεγονός που κατά τον «τιμονιέρη» της Amazon εξόργισε τη διοίκηση του Enquirer.

Πιέσεις για να αρνηθεί «πολιτική υποκίνηση»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης και της εφημερίδας Washington Post, ανέφερε ότι η ΑΜΙ του ζητούσε να δηλώσει ψευδώς ότι η κάλυψη του διαζυγίου του από το National Enquirer δεν ήταν πολιτικά υποκινούμενη.

«Φυσικά δεν θέλω να δημοσιευθούν προσωπικές μου φωτογραφίες, όμως επίσης δεν θα συμμετάσχω στη γνωστή τους πρακτική του εκβιασμού, των πολιτικών ρουσφετιών, των πολιτικών επιθέσεων και της διαφθοράς», τόνισε ο Μπέζος στην ανάρτησή του.

«Αντί να υποχωρήσω στον εκβιασμό, αποφάσισα να δημοσιοποιήσω όσα μου έστειλαν, παρά το προσωπικό κόστος και την αμηχανία που μπορεί να μου προκαλέσουν», πρόσθεσε.

Στην ανάρτησή του ο Μπέζος αναφέρεται και στη στενή σχέση του επικεφαλής της ΑΜΙ Ντέιβιντ Πέκερ με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η ΑΜΙ πρόσφατα παραδέχθηκε ότι συνεργάστηκε με την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για να δοθούν 150.000 δολάρια στην Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, ένα πρώην μοντέλο του Playboy, προκειμένου να μην μιλήσει για τη φερόμενη σχέση της με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Πέκερ, φίλος εδώ και χρόνια του Τραμπ, έχει παραδεχθεί ότι η εταιρεία του πλήρωσε για να λάβει μαρτυρίες που θα έβλαπταν τον Αμερικανό πρόεδρο με απώτερο σκοπό να μην τις δημοσιεύσει ποτέ ώστε να τον προστατεύσει.

Επιπλέον η ΑΜΙ κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ πέρυσι ένα περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στη Σαουδική Αραβία, με πρωτοσέλιδο τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, εξαίροντας τις αρετές του και το όραμά του για το μέλλον της χώρας του.

Ερευνάται έμμεση εμπλοκή Τραμπ

Σύμφωνα με το Associated Press, η ΑΜΙ είχε στείλει στη σαουδαραβική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ένα αντίτυπο του περιοδικού πολλές εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του, κάτι που ίσως να καταδεικνύει μια σχέση μεταξύ του εκδότη και του Ριάντ, κάτι που και οι δύο πλευρές αρνούνται.

Η ΑΜΙ, επειδή φοβήθηκε ότι οι ερευνητές του Μπέζος θα αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με το θέμα, επικοινώνησαν μαζί τους για να του ζητήσουν να μην το κάνει, σύμφωνα . Ως αντάλλαγμα το National Enquirer δεν θα χρησιμοποιούσε προσωπικές φωτογραφίες μεταξύ του Μπέζος και της Σάντσες.

Μάλιστα στην ανάρτησή του ο ιδρυτής του Amazon αφήνει να εννοηθεί ότι οι αποκαλύψεις του αμερικανικού περιοδικού ενδέχεται να έχουν σχέση με την εχθρότητα του Τραμπ προς το πρόσωπό του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επικρίνει συχνά τον Μπέζος, κυρίως μέσω αναρτήσεών του στο Twitter, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να τον υπονομεύσει κυρίως μέσω της Washington Post.

«Είναι αναπόφευκτο κάποιοι ισχυροί άνδρες που εκλαμβάνουν με λανθασμένο τρόπο τον τρόπο που καλύπτει τις ειδήσεις η Washington Post ίσως καταλήξουν λανθασμένα στο συμπέρασμα ότι είμαι εχθρός τους», έγραψε ο Μπέζος στην ανάρτησή του. «Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους, προφανώς βάσει των πολλών του tweets».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ