Η επίθεση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έγινε από 12 χώρες - iefimerida.gr

Η επίθεση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έγινε από 12 χώρες

Η επίθεση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έγινε από 12 χώρες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία καλά συντονισμένη και επίθεση από 15 διαφορετικά σημεία από του πλανήτη και από 12 χώρες εξαπέλυσαν οι χάκερς που επιτέθηκαν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα και βάσει των στοιχείων που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.) κ. Βλάσης Σφυρόερας, οι χάκερς εντοπίστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αργεντινή, Σουηδία, Τσεχία, Ρωσία, Καζακστάν, Τουρκία, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Ταιβάν, Μαλαισία και Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται πως οι χάκερς πραγματοποίησαν την επίθεση πρώτη φορά την Παρασκευή 6 Απριλίου και συνέχισαν να την επίθεση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και την επόμενη ημέρα. Σκοπός τους ήταν να αποκτήσουν πρόσβαση και να ανακτήσουν δεδομένα.

Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε ήταν συνολικού όγκου 125Gb ισοδύναμη με 3,4 εκατομμύρια σελίδες, η οποία προκάλεσε υπερφόρτωση του δικτύου» είπε ο κ. Σφυρόερας διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι δράστες δεν κατάφεραν να μπουν στο σύστημα και να προκαλέσουν οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζημιά σε αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ