Είναι το κλασικό ιρλανδικό στιφάδο (Irish stew) που οι Ιρλανδοί τρώνε στη γιορτή St. Patrick’s Day. Παραδοσιακά γίνεται με αρνί, αλλά υπάρχει πάντα και η επιλογή του μοσχαριού.
Υλικά
- 1 κιλό βιολογικό κρέας αρνί πλάτη, κομμένο σε κύβους
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 καρότα μεγάλα
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
- 1 κουτί ή μπουκάλι μπύρα Guinness, λευκή ή μαύρη
- 3-4 πατάτες
Εκτέλεση
- Αλατίστε το αρνί, ρίξτε πιπέρι
- Σε ελαιόλαδο ροδίστε καλά το κρέας και βάλτε το στην άκρη
- Στο ίδιο τηγάνι ροδίστε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, προσθέστε το αρνί, ρίξτε θυμάρι
- Ρίξτε τη μπύρα, αφήστε να πάρει αρώματα
- Βάλτε το φαγητό σε βαρειά κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για 1,5 ώρα
- Στη 1,5 ώρα προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα σε κύβους
- Βράστε ακόμη 1 ώρα ώσπου το κρέας να είναι πραγματικά λυωμένο
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο