Από τι κινδυνεύουμε να πεθάνουμε και πού συγκεντρωμένα σε ένα χάρτη [εικόνα] - iefimerida.gr

Από τι κινδυνεύουμε να πεθάνουμε και πού συγκεντρωμένα σε ένα χάρτη [εικόνα]

Αυστραλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ότι όλοι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε, είναι δεδομένο. Αυτό που δεν ξέρουμε όμως είναι το πότε και κυρίως το πώς. Ωστόσο, χάρη στο θαύμα της στατιστικής, μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα ως προς το ποιες περιοχές να αποφεύγουμε και τί μας απειλεί εκεί, ώστε να αυξήσουμε έστω και λίγο τις πιθανότητες μακροημέρευσης.

Μερικές από τις περιπτώσεις που παρουσιάζονται στον παρακάτω χάρτη είναι αρκετά προβλέψιμες, υπάρχουν όμως και κάποιες που θα σας εκπλήξουν, όπως η πιθανότερη αιτία θανάτου στην Ανταρκτική, που είναι να σου πέσει μετεωρίτης στο κεφάλι.

Σημειώνεται πάντως, ότι ο χάρτης, τον οποίο έφτιαξε το BBC, δεν παρουσιάζει τις πιθανότερες αιτίες θανάτου σε κάθε χώρα του πλανήτη, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα βλέπαμε μόνο ως αιτίες τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις και τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.

Από τι κινδυνεύουμε να πεθάνουμε και πού συγκεντρωμένα σε ένα χάρτη [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Αντ' αυτού, παρουσιάζονται οι χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτου ανά 1 εκατ. κατοίκους για συγκεκριμένους τύπους ατυχημάτων , ασθενειών, ή άλλων λόγων. Παραδείγματος χάρη και πάντα με αυτό το κριτήριο, πρώτη χώρα θανάτων στις επιθέσεις από καρχαρία είναι η Αυστραλία, ενώ η χώρα στην οποία τυχαίνουν τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα στον κόσμο είναι η Ναμίμπια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ