Οι ΗΠΑ απαιτούν να ξεμπλοκάρει ο Μαδούρο την ανθρωπιστική βοήθεια: Ο λαός λιμοκτονεί - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ απαιτούν να ξεμπλοκάρει ο Μαδούρο την ανθρωπιστική βοήθεια: Ο λαός λιμοκτονεί

Ο Μάικ Πομπέο/ Φωτογραφία: AP- Andrew Harnik
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μάικ Πομπέο απαίτησε να ξανανοίξει η Βενεζουέλα τη γέφυρα στα σύνορα με την Κολομβία, προκειμένου να περάσει στη χώρα η ανθρωπιστική βοήθεια, που έχει σταλεί σε συντονισμό με τον Χουάν Γκουαϊδό.

Ο στρατός της Βενεζουέλας απέκλεισε τη γέφυρα, τοποθετώντας βυτιοφόρο και κοντέινερ, ενώ ο Νικολάς Μαδούρο έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια.

«Ο λαός της Βενεζουέλας έχει απελπιστική ανάγκη την ανθρωπιστική βοήθεια. Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά ο στρατός της Βενεζουέλας υπό τις εντολές του Μαδούρο μπλοκάρει τη βοήθεια με φορτηγά και κοντέινερ. Το καθεστώς Μαδούρο πρέπει να επιτρέψει να φτάσει η βοήθεια στον λαό που λιμοκτονεί», έγραψε στο Twitter o Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

The Venezuelan people desperately need humanitarian aid. The U.S. & other countries are trying to help, but #Venezuela’s military under Maduro's orders is blocking aid with trucks and shipping tankers. The Maduro regime must LET THE AID REACH THE STARVING PEOPLE. #EstamosUnidosVE pic.twitter.com/L4ysYJaM6H

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ