Brexit: Ξανά στις Βρυξέλλες η Μέι την Πέμπτη -Με νέες προτάσεις - iefimerida.gr

Brexit: Ξανά στις Βρυξέλλες η Μέι την Πέμπτη -Με νέες προτάσεις

Η Τερέζα Μέι/ Φωτογραφία: AP- Liam McBurney
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τερέζα Μέι θα πάει ξανά στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, με νέες προτάσεις για το Brexit, που αφορούν το backstop, δήλωσε εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει με επείγουσες διαδικασίες αυτές τις προτάσεις, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη, ανέφερε ο ίδιος. Η γενικότερη ιδέα είναι να διασφαλίζεται ότι η Βρετανία δεν θα μείνει στο backstop και για αυτό θα προταθεί χρονικός περιορισμός ή η δημιουργία ενός μηχανισμού που θα επιτρέπει την μονομερή αποχώρησή της από το δίχτυ ασφαλείας. Επίσης, αναμένεται να περιληφθεί στις προτάσεις η αντικατάσταση του backstop με εναλλακτικές τελωνειακές διευθετήσεις ώστε να αποφευχθεί το σκληρό σύνορο στην Ιρλανδία, κάτι το οποίο ήδη επεξεργάζεται η ομάδα εργασίας που συστήθηκε τη Δευτέρα.

Η Μέι δήλωσε στους υπουργούς της ότι το Brexit πρέπει να γίνει στις 29 Μαρτίου και πως οι αλλαγές στο backstop είναι αναγκαίες όχι μόνο εξαιτίας των αντιρρήσεων μερίδας βουλευτών των Τόρις και του DUP, αλλά και εξαιτίας των ανησυχιών που εκφράζει το κόμμα των Εργατικών. Στο υπουργικό συμβούλιο δεν τέθηκε ζήτημα παράτασης του άρθρου 50, δηλαδή μετάθεσης της αποχώρησης από την ΕΕ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Βρετανίδας πρωθυπουργού, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Τερέζα Μέι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ