Γλώσσα τηγανητή Μενιέρ - iefimerida.gr

Γλώσσα τηγανητή Μενιέρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι αυθεντικά γαλλική συνταγή, τηγανητή γλώσσα με κάπαρη. Μυστικό tip είναι το μείγμα βουτύρου και λαδιού στο τηγάνισμα. Ετοιμο σε 10 λεπτά!

Για να είναι πραγματικά η γαλλική sole meunière, πρέπει να βγάλετε τη γκρίζα πέτσα της γλώσσας. [Meunier στα γαλλικά σημαίνει μυλωνάς -με αλεύρι η γλώσσα].


Υλικά

  • Φιλέτα γλώσσας ή ολόκληρη τη γλώσσα, χωρίς πέτσα κατά προτίμηση
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγη ρίγανη και θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας κάπαρη
  • 1 λεμόνι
  • Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Γλώσσα τηγανητή Μενιέρ | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σκουπίστε τη γλώσσα με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά υγρά
  • Σε πιάτο βάλτε το αλεύρι με τη ρίγανη και το θυμάρι
Γλώσσα τηγανητή Μενιέρ | iefimerida.gr 1
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στη γλώσσα, αλευρώστε ελαφρά από τις δύο πλευρές
  • Βάλτε ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίστε τις γλώσσες -Προσθέστε ελαιόλαδο αν χρειαστεί για επιπλέον γλώσσες
  • Οταν τελειώσει το τηγάνισμα, ρίξτε στο ίδιο τηγάνι χυμό ενός λεμονιού και την κάπαρη -Αφήστε τη σάλτσα να κάνει φουσκάλες, ρίξτε το βούτυρο και λίγο μαϊντανό -Ετοιμη η σάλτσα!
  • Σερβίρετε τις γλώσσες με τη σάλτσα και απλώστε κάπαρη και μαϊντανό παντού
  • Εγγυημένα, η καλύτερη γλώσσα που φάγατε ποτέ!
Γλώσσα τηγανητή Μενιέρ | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή γλώσσα τηγανητή κάπαρη μενιέρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ