Φλερτάρει (;) με την σύγκρουση η κυβέρνηση για την α’ κατοικία - iefimerida.gr

Φλερτάρει (;) με την σύγκρουση η κυβέρνηση για την α’ κατοικία

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανησυχία τους για ενδεχόμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, χωρίς συμφωνία με τους δανειστές, η οποία μπορεί να πυροδοτήσει κλίμα σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες, εκφράζουν στελέχη της τραπεζικής αγοράς.

Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι ενδείξεις ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεφύγει από την πίεση τραπεζών και ξένων δανειστών για μια σημαντική μείωση στο όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ώστε να μην κατηγορηθεί προεκλογικά ότι έλαβε μέτρα που εξασθένησαν την προστασία των δανειοληπτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νόμος Κατσέλη έληξε στο τέλος του 2018 και έχει δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου χωρίς ακόμα η κυβέρνηση να έχει καταλήξει στο νέο πλαίσιο. Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν πολύ δύσκολο να γίνει μονομερής νομοθέτηση καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε αρνητική αξιολόγηση, τερματίζοντας την προσπάθεια για την επιστροφή της χώρας στις αγορές, παρά μόνο αν έχει αποφασιστεί η επίσπευση των εκλογών.

Διαβάστε την συνέχεια στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβέρνηση Α' κατοικία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ