Μετρό: Πώς λειτουργούν τα τρένα χωρίς οδηγό -Πότε έρχονται και στην Αθήνα - iefimerida.gr

Μετρό: Πώς λειτουργούν τα τρένα χωρίς οδηγό -Πότε έρχονται και στην Αθήνα

Ο σχεδιασμός των τρένων χωρίς οδηγό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα σπουδαίο τεχνολογικό άλμα θα αποτελέσει η χρήση των νέων συρμών δίχως οδηγό στο μετρό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα αναβαθμίσουν αισθητά τα επίπεδα ασφαλείας και τις υπηρεσίες προς τους επιβάτες, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά το κόστος λειτουργίας.

Πολύ σύντομα, μέσα στο Μάρτιο, θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του πρώτου από τους συνολικά 18 νέους συρμούς δίχως οδηγό (driverless), οι οποίοι ήδη τεστάρονται στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρίας Hitachi Rail Italy.

Στην Αθήνα αναμένεται να χρησιμοποιηθούν αντίστοιχοι συρμοί όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της γραμμής 4. Σημειώνεται ότι οι υπάρχοντες συρμοί στο μετρό της Αθήνας έχουν τη δυνατότητα αυτόματης λειτουργίας με οδηγό, ωστόσο αυτή δεν εφαρμόζεται γιατί τα σωματεία ηλεκτροδηγών δεν το επιτρέπουν.

Διαβάστε στο economistas.gr όλες τις λεπτομέρειες για το πώς λειτουργούν κατά οφέλη των συρμών χωρίς οδηγούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρένο μετρό οδηγός τρένο χωρίς οδηγό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ