Μπακογιάννη: Να τελειώνουμε πια με το εμπόριο ψεύτικης ελπίδας - iefimerida.gr

Μπακογιάννη: Να τελειώνουμε πια με το εμπόριο ψεύτικης ελπίδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται υπεύθυνες φωνές. Χρειάζεται συνεργασίες, ομοψυχία και ενότητα. Ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να συνεργαστούν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και δεν θεωρούν τη συνεργασία αναγκαίο κακό».

Τα παραπάνω ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματός της στο Ηράκλειο, στον Θεατρικό σταθμό, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «η απάντηση στους δύο αδιόρθωτους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι η επιλογή των άκρων».

Ανέφερε επίσης ότι την ώρα της κάλπης οι σημαίες ευκαιρίας υποστέλλονται και δυναμώνουν οι καθαρές φωνές δηλώνοντας ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά θετική επιλογή.

Υπογράμμισε ότι η Κρήτη θα δείξει ξανά το δρόμο και στην υπόλοιπη Ελλάδα και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα εκλέξει 5 βουλευτές στην Κρήτη.

Ακόμη με αφορμή τις δημοσκοπήσεις υπενθύμισε τις περιφερειακές εκλογές και το ποσοστό επιτυχίας που συγκέντρωσε στην Κρήτη λέγοντας «5% μας έδιναν τότε οι δημοσκοπήσεις. Και πήραμε 17%. Τρελάναμε και τις δημοσκοπήσεις και όσους τις παίρνουν τοις μετρητοίς και θα τους ξετρελάνουμε σε αυτές τις εκλογές».

Κάλεσε όλους να δώσουν μαζί μια ακόμα σπουδαία μάχη. Την πιο κρίσιμη από κάθε άλλη φορά επισημαίνοντας ότι στις 6 Μαΐου δεν κρίνεται μόνο η κυβέρνηση της χώρας. Κρίνεται, είπε, το μέλλον των νεότερων Ελλήνων, οι θυσίες των παλαιότερων. Το όραμα τριών γενιών Ελλήνων που αγωνίστηκαν και κόπιασαν για να δουν την Ελλάδα στην Ευρώπη, ισότιμη, περήφανη και δυνατή.

Όπως ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη στις εκλογές αυτές δεν μπορούμε να πάμε μόνο με τον θυμό. Πρέπει να πάμε, είπε, κυρίως με τη λογική.

Πρέπει να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα σε όλους, αλλά πρέπει και να σκεφτούμε θετικά. Και να ψηφίσουμε θετικά, κόμματα που μπορούν να βοηθήσουν να σταθεί η Ελλάδα όρθια.

Αυτό επεσήμανε, φιλοδοξεί να κάνει η Δημοκρατική Συμμαχία: Να είναι στην επόμενη Βουλή μια δύναμη λογικής, ευθύνης, σύνεσης και προσφοράς.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε: «Η Δημοκρατική Συμμαχία εδώ και δύο χρόνια έχει επιλέξει το δύσκολο δρόμο. Δεν χαϊδεύει αυτά. Λέει αλήθειες, καταθέτει προτάσεις, παίρνει ρίσκα και αναλαμβάνει κόστος. Λέμε σε κάθε Έλληνα πολίτη που θέλει να δει κάτι να αλλάζει σε αυτή τη χώρα, ότι ο πυρήνας του προβλήματος είναι το κράτος. Πρέπει να το αλλάξουμε. Δεν φταίει ο πολίτης για όσα συμβαίνουν σήμερα. Το κράτος χρεοκόπησε, όχι εκείνος. Ευθύνη του πολίτη, όμως, είναι να το αλλάξει. Και εμείς αυτό του ζητάμε. Να το αλλάξουμε μαζί».

Παράλληλα επεσήμανε ότι η οικονομική πρόταση, της ΔΗ.ΣΥ έχει τη στήριξη των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, του τρίτου μεγαλύτερου ευρωπαϊκού κόμματος.

Ακολούθησε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Εμείς, είπε, δεν θα τάξουμε λαγούς με πετραχήλια όπως κάνουν άλλοι.

Είμαστε εδώ για να ξεμπροστιάζουμε τα ψέματά τους , ανέφερε η κ.Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Να τελειώνουμε πια με το εμπόριο ψεύτικης ελπίδας. Να τελειώνουμε με τα ψέματα, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγική ανευθυνότητα» τονίζοντας ότι η λύση είναι στις βαθιές αλλαγές στο κράτος.

Τέλος αναφέρθηκε στους αναποφάσιστους και απευθυνόμενη προς το ακροατήριο ζήτησε να τους πουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται συναινέσεις, συνεργασίες, καθαρές φωνές ζητώντας τους να κάνουν την οργή τους, ψήφο, να κάνουν την ανατροπή στην πράξη για να υπάρχει στη Βουλή μια δυνατή, ψύχραιμη και χρήσιμη φωνή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ