Στο 96,9% «έκλεισε» η συμμετοχή στο PSI - iefimerida.gr

Στο 96,9% «έκλεισε» η συμμετοχή στο PSI

Στο 96
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε ο τρίτος και τελευταίος διακανονισμός για την ανταλλαγή 135 σειρών ομολόγων αξίας 205,5 δισ. ευρώ, που σαν αποτέλεσμα είχε το «κούρεμά» τους κατά 199 δισ. ευρώ. Με βάση και τα σημερινά στοιχεία η συμμετοχή στο PSI ανήλθε στο 96.9%.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα του PSI. Ευχαριστούμε όλους τους πιστωτές που ανταποκρίθηκαν θετικά στις προσκλήσεις μας», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών στη δήλωσή του.

«Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας μας κάτι που θα χρειαστεί επίμονες προσπάθειες και τη συνεχιζόμενη στήριξη από τους πιστωτές μας», συνέχισε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ο σημερινός διακανονισμός αφορά στην ανταλλαγή ομολόγων σε ξένο δίκαιο ονομαστικής αξίας 522.340.241,73 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ