Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο απαγορεύει τα θρησκευτικά κόμματα - iefimerida.gr

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο απαγορεύει τα θρησκευτικά κόμματα

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο απαγορεύει τα θρησκευτικά κόμματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία νέα δημοκρατική εποχή βαδίζει σιγά σιγά η Λιβύη η οποία ετοιμάζεται και για τις πρώτες ελεύθερες εκλογές μετά από 42 χρόνια.

Στην μετά-Καντάφι εποχή, οι Λίβυοι αναμένουν τον Ιούνιο για να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν το κόμμα που θέλουν να τους εκπροσωπήσει. Ωστόσο απ'όσο φαίνεται δεν πρόκειται να επικρατήσουν στην χώρα ακραίοι ισλαμιστές που ήταν και ο φόβος της Δύσης. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, θα απαγορευτούν να κατέβουν στις εκλογές όσα κόμματα είναι θρησκευτικά, τοπικιστικά και φυλέτικά.

«Ο νόμος δεν στοχεύει τους μετριοπαθείς ισλαμιστές αλλά τους εξτρεμιστές, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν τα υπόλοιπα κόμματα. Οι αιτήσεις για τη νομιμοποίηση των νέων κομμάτων και οι σχετικές εφέσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέσα σε ένα μήνα, αρχής γενομένης από σήμερα», διευκρίνισε το μέλος του Συμβουλίου, Φάτχι αλ-Μπάτζα.

Μετά τις εκλογές αυτές θρ προκύψει η Εθνική Συνέλευση η οποία θα ξεκινήσει και τις προετοιμασίες για το νέο σύνταγμα της Λιβύης. Πολλές είναι οι οργανώσεις που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στις εκλογές της Λιβύης, μεταξύ αυτών και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ