Θεσσαλονίκη: Μαθητική πορεία αντιεξουσιαστών κατά των κινητοποιήσεων για τη Μακεδονία - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Μαθητική πορεία αντιεξουσιαστών κατά των κινητοποιήσεων για τη Μακεδονία

Εικόνα αρχείου από μαθητικό μπλοκ αντιεξουσιαστών / Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να καταδικάσουν τον «εθνικιστικό παροξυσμό», θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Παρασκευή, μαθητές που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση, που ξεκινά στις 13:30 στο Αγαλμα Βενιζέλου, υπογράφει «Αναρχική Μαθητική Ομάδα – Αταξία» και έρχεται μια ημέρα μετά την πορεία που πραγματοποίησαν στη συμπρωτεύουσα μαθητές που αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο κείμενο που δημοσίευσαν τα μέλη της «Αταξίας» στο διαδίκτυο κάνουν λόγο για κλίμα «εθνικιστικού παροξυσμού», υποστηρίζοντας ότι «βλέπουμε να θρέφονται, μέσα σ’ όλα, και μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις».

Πέρα από το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, οι νεαροί αντιεξουσιαστές εξαπολύουν πυρά και στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «αποκλείει μαθητ(ρι)ές από τη δευτεροβάθμια ακόμη και την τριτοβάθμια εκπαίδευση» και εξουθενώνει τους εκπαιδευτικούς και κυρίως τους αναλπηρωτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ