Ο Τρωικός Πόλεμος αναβιώνει μέσα από τη νέα σειρά «Ο κόσμος των Ελλήνων», στο Cosmote History - iefimerida.gr

Ο Τρωικός Πόλεμος αναβιώνει μέσα από τη νέα σειρά «Ο κόσμος των Ελλήνων», στο Cosmote History

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τρωικός Πόλεμος, τον οποίο σήμερα θεωρούμε ως απλά έναν μύθο, αλλά για τους αρχαίους Έλληνες πιθανώς να ήταν μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, παρουσιάζεται στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Ο κόσμος των Ελλήνων», που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 1/2 στις 22.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Ξεκινώντας από τον Ερρίκο Σλήμαν, το επεισόδιο παρουσιάζει πολλά νέα στοιχεία που έχει φέρει στο φως η έρευνα αρχαιολόγων, ιστορικών και φιλολόγων, συμπληρώνοντας έτσι την υπάρχουσα εικόνα και βοηθώντας στην προσέγγιση του μύθου από άλλες οπτικές γωνίες, που ενδεχομένως να εμπεριέχουν και ιστορικές αλήθειες.

Με γυρίσματα σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ιράν, Αίγυπτο, Βουλγαρία, Γερμανία και στα σημαντικότερα αρχαιολογικά αξιοθέατα των χωρών αυτών, αλλά και μέσα από συνεντεύξεις με κορυφαίους αρχαιολόγους, ιστορικούς και ακαδημαϊκούς, τα 12 ωριαία επεισόδια της σειράς επιδιώκουν να παρουσιάσουν τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος των Ελλήνων επηρέασε κι εξακολουθεί να επηρεάζει τις τέχνες, την επιστήμη, την πολιτική, τη φιλοσοφία, ακόμη και την αρχιτεκτονική.

Τα επεισόδια θα προβάλλονται σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 18.00, ενώ αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, θα είναι διαθέσιμα και on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι: Γέφυρες γνώσεις» σε παραγωγή COSMOTE TV συνεχίζει το ταξίδι διερεύνησης του αρχαίου πνεύματος και των σημαντικότερων εκπροσώπων του μέσα από συνεντεύξεις κορυφαίων επιστημόνων. Το νέο επεισόδιο «Η τέχνη και το ωραίο», αναζητά τους λόγους για τους οποίους μπορεί να μας αρέσει ένα αντικείμενο, ένα έργο τέχνης ή ένας άλλος άνθρωπος, και παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες όριζαν το ωραίο, συλλαμβάνοντας έννοιες που μας ακολουθούν μέχρι και σήμερα (Τρίτη 5/2, 22.00). Η σειρά θα προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 17.00.

Με επίκεντρο τις φράσεις «Βγήκα ασπροπρόσωπος» και «Από μηχανής θεός» επιστρέφει η σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής COSMOTE TV «Φράσεις με ιστορία». Στα δύο νέα επεισόδια, το Σάββατο 2/2 και την Κυριακή 3/2 στις 20.50, αντίστοιχα, ακαδημαϊκοί και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αποκαλύπτουν το ιστορικό ή θρησκευτικό υπόβαθρο των εν λόγω φράσεων και εξηγούν τη σημασία τους, υποδεικνύοντας, παράλληλα, τη σωστή τους χρήση.

Στους αμοιβαίους εκτοπισμούς μουσουλμάνων και χριστιανών κατά τους Βαλκανικούς πολέμους, αλλά και τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, εστιάζει το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «1912 - 1922: η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, το Σάββατο 2/2 στις 21.00. Στο επεισόδιο καταθέτουν την επιστημονική τους άποψη διακεκριμένοι επιστήμονες από διαφορετικές χώρες, στοχεύοντας στην ανάδειξη των γεγονότων που διαμόρφωσαν την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας.

Την Τρίτη 5/2 στις 19.00, επιστρέφει στο COSMOTE HISTORY HD η σειρά ντοκιμαντέρ «Τέχνη και πολιτισμοί», που μας ταξιδεύει σε 6 ηπείρους και 31 χώρες, με στόχο να γνωρίσουμε περισσότερα από 500 έργα τέχνης. Το επεισόδιο «Συναντήσεις Πολιτισμών» μας μεταφέρει στον 15ο αιώνα, περίοδο κατά την οποία οι τεχνολογικές εξελίξεις επέτρεψαν στους ανθρώπους να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και σε απομακρυσμένους πολιτισμούς, να συναντηθούν για πρώτη φορά.

Τέλος, στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Η κληρονομιά της γλαύκης», για την ανάδειξη της προσφοράς της αρχαίας Ελλάδας στον σύγχρονο πολιτισμό, κορυφαίοι στοχαστές και καλλιτέχνες συζητούν για τον μύθο της κοσμογονίας και τη σχέση του με την ανθρώπινη δημιουργικότητα (Δευτέρα 4/2, 17.00).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τρωϊκός Πόλεμος COSMOTE
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ