Euroleague: Ματς-φωτιά για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπαρτσελόνα - iefimerida.gr

Euroleague: Ματς-φωτιά για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Φάση από το ματς στη Βαρκελώνη / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νίκη για να παραμείνει ζωντανός στη μάχη της τεράδας θέλει απόψε (21:00, Novasports 1) o Ολυμπιακός με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Euroleague.

Μια «καυτή» ατμόσφαιρα θα περιμένει την ομάδα της Καταλονίας, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να υπολογίζει και στον Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος από τις 9 Δεκεμβρίου αγωνίστηκε για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή (27/1) απέναντι στην Κύμη (92-69).

Η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» για το ματς με την Μπαρτσελόνα ξεκίνησε τη Δευτέρα (28/1) χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος απουσίασε και από το ματς με την Κύμη λόγω τραυματισμού στην επιγονατίδα. Ο Παπανικολάου ακολούθησε θεραπευτική αγωγή και την Τρίτη (29/1) μένοντας εκτός της ομαδικής προπόνησης. Από την εξέλιξη της κατάστασής του θα εξαρτηθεί η συμμετοχή του.

Σπανούλης και Ουίλιαμς-Γκος καλούνται να αποδείξουν την ανωτερότητά τους απέναντι στους εξαιρετικούς οργανωτές και... εκτελεστές Τομά Ερτέλ και Κέβιν Πάνγκος. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα αποτελέσει παίκτη-«κλειδί» στη ρακέτα, όπου οι Άντε Τόμιτς και Κέβιν Σεραφάν θα προσπαθήσουν να τον δυσκολέψουν.

Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα εξάλλου από τότε που οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στον πρώτο γύρο: Στις 18 Δεκεμβρίου, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα, με 60-69, από το «Παλάου Μπλαουγκράνα», για την 13η αγωνιστική.

Τότε, ο Βίκτορ Κλαβέρ και ο Πιερ Οριόλα ήταν οι μόνοι που είχαν πετύχει διψήφιο νούμερο πόντων από την ομάδα του Πέσιτς. Στους 2 πόντους έκαστος είχαν μείνει οι Τόμιτς, Σεραφάν, ενώ στο μηδέν έμεινε ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Κρις Σίνγκλετον.

Ο Ολυμπιακός, όμως, είχε μαζέψει 43 ριμπάουντ και είχε 4 παίκτες με διψήφιο νούμερο πόντων (Μιλουτίνοβ - MVP της αγωνιστικής, Σπανούλη, Ουίλιαμς-Γκος και ΛεΝτέι). Η τελευταία νίκη της Μπαρτσελόνα στη Euroleague σημειώθηκε επί του Παναθηναϊκού στις 11 Ιανουαρίου, καθώς έκτοτε ηττήθηκε από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και από την ΤΣΣΚΑ στη Βαρκελώνη. Σε αυτές τις δύο ήττες της, η Μπαρτσελόνα είχε 14,5 λάθη μέσο όρο, ενώ παρουσίασε και αισθητή υποχώρηση στα επιθετικά ριμπάουντ (7,5).

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:

Πέμπτη, 31/1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 21:00
Κίμκι (Ρωσία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Παρασκευή, 1/2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 21:30
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

*Ολα τα παιχνίδια μεταδίδονται από τα κανάλια Novasports

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Φενερμπαχτσέ        18-2
  2. Ρεάλ Μαδρίτης       16-4
  3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας        15-5
  4. Αναντολού Εφές      13-7
  5. Ολυμπιακός          12-8
  6. Μπαρτσελόνα         11-9
  7. Μπάγερν Μονάχου     10-10
  8. Αρμάνι Μιλάνο       9-11
  9. Μπασκόνια           9-11
  10. Μακάμπι Τελ Αβίβ    9-11
  11. Ζαλγκίρις Κάουνας   8-12
  12. Παναθηναϊκός        8-12
  13. Χίμκι               7-13
  14. Γκραν Κανάρια       6-14
  15. Μπούντουτσνοστ      6-14
  16. Νταρουσαφάκα        3-17
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euroleague Ολυμπιακός Μπαρτσελόνα σεφ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ