Μία έκπληξη περιλάμβανε η σημερινή ψηφοφορία των άρθρων για την αναθεώρηση του Συντάγματος με την οποία ολοκληρώθηκε η επεξεργασία της συνταγματικής αναθεώρησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε την πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο 32 που αφορά την αποσύνδεση της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας από την διάλυση της Βουλής. Αν και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει και την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό -κάτι με το οποίο διαφωνεί η Νέα Δημοκρατία- εντούτοις ο στόχος της κίνησης αυτής ήταν συγκεκριμένος: Να λάβει η πρόταση πάνω από 180 βουλευτές στην παρούσα Βουλή έτσι ώστε η επόμενη που θα προκύψει μετά τις εκλογές να μπορεί να αναθεωρήσει το άρθρο, μεταβάλλοντας όμως το περιεχόμενό του με 151 ψήφους.
Όπως είπε τους δημοσιογράφους λίγο αργότερα ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας «το άρθρο 32 θα πάει στην επόμενη Βουλή με πάνω από 180 ψήφους. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη πλειοψηφία δεν θα δεσμεύεται από το περιεχόμενο και θα αλλάξει το 32 πριν προκύψει θέμα εκλογής προέδρου Δημοκρατίας. Έτσι θα ακυρώσει την οποία πιθανότητα διάλυσης της Βουλής λόγω μη εκλογής προέδρου.
Μάλιστα ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι η επόμενη Βουλή μπορεί να ολοκληρώσει την αναθεώρηση στην πρώτη σύνοδο και μέσα σε 40 μέρες, άρα είναι σίγουρο πως αυτό θα γίνει πριν την εκλογή του προέδρου.
Εκτός από το άρθρο 32 η ΝΔ ψήφισε και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα άρθρα 86 (περί ποινικής ευθύνης των υπουργών), 62 (για την βουλευτική ασυλία) και το 101Α (για τις ανεξάρτητες αρχές), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τις προτάσεις της ΝΔ για το άρθρο 68 (δικαίωμα της μειοψηφίας για σύσταση εξεταστικών επιτροπών) και το άρθρο 96 (για την εξομοίωση των στρατιωτικών με τους τακτικούς δικαστές), ενώ επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια σχετικά με τα άρθρα 112 έως 119 για την κατάργηση παρωχημένων μεταβατικών διατάξεων.
Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε για άλλη μια φορά να μην συγκεντρώσει καμία διάταξη αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, για να μην μπορεί η επόμενη Βουλή με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών να προχωρήσει κατά το δοκούν στην αναθεώρηση.