Δέκα βιβλία για να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά τη νέα χρονιά! - iefimerida.gr

Δέκα βιβλία για να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά τη νέα χρονιά!

Ξεκίνα να σκέφτεσαι διαφορετικά τη νέα χρονιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ποιο βιβλίο ανυπομονείς να διαβάσεις τη νέα χρονιά;» σε ρωτάνε φίλοι και γνωστοί ενώ εσύ ήδη πασχίζεις να χωρέσεις μέσα στα New Year’s Resolutions σου, το τάδε best seller των New York Times που σου υπόσχεται να αποκαλύψει τον καλύτερο σου εαυτό σε μια νύχτα!

Επειδή το 2019 προβλέπεται άκρως ενδιαφέρον εκδοτικά, και επειδή όλοι αναζητούμε τους must – read τίτλους, που αξίζουν μια θέση στο κομοδίνο μας για τους επόμενους μήνες, συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε βιβλία καταξιωμένων συγγραφέων που θα σου δώσουν αυτήν την ελπιδοφόρα ώθηση! Αξίζει να διαβαστούν απ’ όσους δεν τα έχουν διαβάσει ή να ξαναδιαβαστούν από όσους τα έχουν ήδη ξεφυλλίσει – γιατί όλα τους κρύβουν πολλά παραπάνω από τα προφανή.

Δέκα βιβλία για να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά τη νέα χρονιά! | iefimerida.gr 0
Δέκα βιβλία για να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά τη νέα χρονιά! | iefimerida.gr 1

Αρχή με το «Δώρο» του Στέφανου Ξενάκη, ένα πραγματικό τετράδιο θαυμάτων που έρχεται να μας υπενθυμίσει κάτι που συχνά ξεχνάμε, πως η «ζωή είναι ένα δώρο». Συνεχίζουμε με το «Ικιγκάι», που σημαίνει «λόγος ύπαρξης» για τους Ιάπωνες. Ένα βιβλίο που διερευνά αυτό ακριβώς: τα μυστικά της Ιαπωνίας για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή. Κάτι παραπάνω γνωρίζουν οι Ιάπωνες… Κατά πόδας και «Το βιβλίο του Hygge», που περιγράφει τον δανέζικο τρόπο για να ζεις καλά αφού η Δανία θεωρείται η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο!

Δέκα βιβλία για να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά τη νέα χρονιά! | iefimerida.gr 2

Ακόμη ένα πολύτιμο ανάγνωσμα είναι το «Μαχάτμα Γκάντι: Το δώρο του θυμού», όπου περιγράφονται έντεκα από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής για τον σύγχρονο κόσμο, από τον εγγονό του Μαχάτμα Γκάντι, Αρούν Γκάντι. Προβοκατόρικο αλλά άκρως δελεαστικό το «The subtle art of not giving a f*ck» του σούπερσταρ blogger, Μαρκ Μάνσον, που τα λέει έξω από τα δόντια. «Ας είμαστε ειλικρινείς, μερικές φορές τα πράγματα είναι σκατά και πρέπει να ζήσουμε με αυτό», γράφει χαρακτηριστικά.

Τη σκυτάλη παίρνουν ύστερα δύο βιβλία που έχουν στόχο να ξεκλειδώσουν τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, το «Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου» και το «The Inside out Revolution – Η επανάσταση αρχίζει μέσα μας!». Από κοντά και «Το βιβλίο της χαράς», που επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε ένα ερώτημα που βασανίζει όλους μας: «πώς μπορούμε να βρούμε τη χαρά μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο πόνο και ανώφελα βάσανα;»

Δέκα βιβλία για να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά τη νέα χρονιά! | iefimerida.gr 3

Τελευταία αλλά εξίσου σημαντικά δύο βιβλία που θα μας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσουμε την καθημερινότητά μας: Αρχή με «Το βιβλίο των πέντε κύκλων», ένα από τα πιο οξυδερκή και διεισδυτικά κείμενα στρατηγικής σκέψης που γράφτηκαν ποτέ, και το «Όλα όσα θέλω να πω στους φίλους μου», ένα βιβλίο που έχει ήδη βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να ξεπεράσουν δύσκολες συνθήκες στη ζωή τους.

Δέκα βιβλία για να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά τη νέα χρονιά! | iefimerida.gr 4

Η καθημερινότητα «τρέχει» και οι ρυθμοί είναι αμείλικτοι… Αλλά μήπως να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι αλλιώς τη νέα χρονιά και να κοιτάξεις μέσα σου;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλίο public
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ