Διαστάσεις βεντέτας αποκτά πλέον η σύγκρουση του Σταύρου Θεοδωράκη με τους βουλευτές που έφυγαν από το Ποτάμι, και ειδικά με τους Γρηγόρη Ψαριανό, Γιώργο Αμυρά και Σπύρο Δανέλλη.
Τελευταίο επεισόδιο, που έρχεται λίγο μετά τον άγριο καβγά στο περιστύλιο της Βουλής του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Γρηγόρη Ψαριανό, όπου λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, ήταν η ανακοίνωση του Ποταμιού ότι υπάρχουν και «ηχογραφημένα ντοκουμέντα» που αποδεικνύουν ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές έφυγαν και διέλυσαν το κόμμα κατ' εντολήν των ηγεσιών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλα δήλωναν στις συνεδριάσεις των οργάνων του Ποταμιού.
Και όλα αυτά είναι ηχογραφημένα, σημειώνει απειλητικά η ανακοίνωση του Ποταμιού. Μάλιστα, αναφέρει και συγκεκριμένο όνομα που συντόνισε την επιχείρηση διάλυσης του Ποταμιού, κατονομάζοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Σκοτεινά σχέδια
Στόχος του Σταύρου Θεδωράκη, που φθάνει τη σύγκρουση στα άκρα απειλώντας με ηχητικές αποκαλύψεις, είναι να αποδείξει ότι το Ποτάμι έπεσε θύμα «σκοτεινών σχεδίων» από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να πιέσει τους βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες τους, ώστε να ανασυγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα με αντικαταστάτες.
«Απαίτηση των ψηφοφόρων που τους εμπιστεύθηκαν για να εκπροσωπήσουν το Ποτάμι στη Βουλή είναι να παραδώσουν τις έδρες τους, πράγμα άλλωστε για το οποίο και οι τρεις τους, σε ξεχωριστές στιγμές, είχαν δεσμευθεί κατηγορηματικά», ανέφερε πρόσφατη απόφαση της Σεβαστουπόλεως.
Τι ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης
Σήμερα η κόντρα αποκτά νέες διαστάσεις, καθώς απαντώντας στον Νικήτα Κακλαμάνη, που ζήτησε αποδείξεις ότι οι Ψαριανός και Αμυράς έφυγαν από το κόμμα κατ' εντολήν της Νέας Δημοκρατίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης απειλεί να βγάλει ηχογραφημένες συνομιλίες που αποδεικνύουν, όπως ισχυρίζεται, ότι άλλα έλεγαν ότι θα κάνουν οι βουλευτές στα όργανα και άλλα έκαναν τελικά, ενώ δημοσίως ομολογούσαν -και είναι καταγεγραμμένα...- ότι δέχονται πιέσεις για να φύγουν από τη Σεβαστουπόλεως.
Αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού, σε απάντηση στην πρόσκληση Κακλαμάνη να δοθούν αποδείξεις:
«Εκλαμβάνοντας το ενδιαφέρον του ως ειλικρινές, και όχι προσχηματικό, θα του διηγηθούμε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας.
Έχουμε δύο ανθρώπους που παρουσία στελεχών και βουλευτών του Ποταμιού λένε συχνά ότι προβληματίζονται αν πρέπει να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στους σχεδιασμούς της ΝΔ, όπως τους το ζητούν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αναφέρουν και συγκεκριμένα ονόματα. Οι δύο αυτοί άνθρωποι καλούνται από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν, και την Πέμπτη (17 Ιανουαρίου) δηλώνουν, σε έντονους τόνους, ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι αποκαλώντας μάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήματα. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση τους δεν θα αλλάξει ό,τι και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το Σαββατοκύριακο οι δύο αυτοί άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνομιλιών με στελέχη της ΝΔ – κάνοντας λόγο για επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της ΝΔ κ.Γεωργιάδη - και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι. Λίγες ώρες μετά οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ - ο κ.Γεωργιάδης, αλλά και ο κ.Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό.
"Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;", λοιπόν κ. Κακλαμάνη – όταν μάλιστα ΚΑΙ μάρτυρες έχουμε ΚΑΙ τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΠΣ υπάρχουν και είναι ηχογραφημένα;
Υστερόγραφα
1. Επιλέξαμε να απαντήσουμε στον κ.Κακλαμάνη γιατί μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφωνίες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι, ως γιατρός, έχει ισχυρή, μέσα του, την ορθολογιστική σκέψη του επιστήμονα.
2. «Οι Αμυράς – Ψαριανός έφυγαν κατ΄ εντολή της ΝΔ και ο κ.Δανέλλης κατ΄ εντολή της κυβέρνησης» είναι ο τίτλος που έδωσαν οι δημοσιογράφοι στο επίμαχο θέμα. Παραδόξως πώς, ο κ.Κακλαμάνης δεν ζήτησε στοιχεία για το δεύτερο μέρος της αποκάλυψης, παρότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης φανταζόμασταν θα το έβρισκε πιο ενδιαφέρον».
Στα άκρα η αντιπαράθεση
Στη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε αποκαλύψει τα σχέδιά του να φθάσει την αντιπαράθεση στα άκρα. Είχε πει χαρακτηριστικά:
«Θα ξεκινήσω με ένα ερώτημα: Ποιος σκότωσε την ΚΟ του Ποταμιού; Στις κοινοβουλευτικές συνθήκες που ζούμε, θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω σήμερα. Θα απαντήσω όμως την επόμενη εβδομάδα με στοιχεία. Γιατί οι 222 χιλιάδες ψηφοφόροι του Ποταμιού απαιτούν να μάθουν ποιος σκότωσε την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα».
Λίγες ημέρες μετά, ο Σταύρος Θεοδωράκης βγαίνει στο δελτίο ειδήσεων του Open και κατονομάζει αυτούς που διέλυσαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.
«Ψαριανός και Αμυράς», δήλωσε, «έφυγαν από το Ποτάμι κατ' εντολήν της ΝΔ. Tο είχαν πει οι ίδιοι σε ανύποπτες στιγμές στα στελέχη του Ποταμιού, ότι πιέζονται από τη ΝΔ για να φύγουν από το Κίνημά μας. Αντίστοιχες κινήσεις έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Δανέλλης διαφοροποιήθηκε από το Ποτάμι κατ' εντολήν του κυβερνώντος κόμματος», πρόσθεσε.
Σε εκείνη την παρέμβασή του ο Σταύρος Θεοδωράκης κατονόμασε τον Κωστή Χατζηδάκη ότι συντόνισε την επιχείρηση διάσπασης:
«Με ξάφνιασε πολύ ο κ. Χατζηδάκης που, παρόλο το φιλελεύθερο και προοδευτικό προφίλ του, βγήκε αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών του Ποταμιού να τους δώσει θέσεις στη ΝΔ. Είναι δημόσια προσβολή η στάση της ΝΔ, νομιμοποιεί τις αποστασίες βουλευτών», είπε.
Ο καβγάς στο περιστύλιο
Το επεισόδιο που έδειξε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα φθάσει την κόντρα στα άκρα και το έχει πάρει προσωπικά ήταν ο καβγάς με τον Γρηγόρη Ψαριανό στο περιστύλιο της Βουλής. Αν και το ότι έφθασαν στο σημείο να σπρώξει ο ένας τον άλλο διαψεύστηκε, οι υψηλοί τόνοι και το ύφος προκάλεσαν αίσθηση: «Ντροπή σου, ντροπή σου» φώναζε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γρ. Ψαριανός. «Τον δρόμο μου και τον δρόμο σου», του απαντούσε -στο ίδιο έξαλλο ύφος- ο Στ. Θεοδωράκης.