Μαδούρο: Ο Τραμπ έδωσε εντολή να με εκτελέσουν - iefimerida.gr

Μαδούρο: Ο Τραμπ έδωσε εντολή να με εκτελέσουν

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψή ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει εκδώσει «συμβόλαιο θανάτου» για να τον βγάλει από τη μέση, εξέφρασε προ ολίγου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Σύμφωνα με το RT, ο Μαδούρο υποστήριξε ότι ο Τραμπ έδωσε εντολή στην κυβέρνηση και τη μαφία της Κολομβίας να τον εκτελέσουν, σημειώνοντας ότι είναι πολύ καλά προστατευμένος από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για τέτοιου είδους δολοφονικές απόπειρες.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Τραμπ έδωσε εντολή να με σκοτώσουν. Το είπε στην κολομβιανή κυβέρνηση και στην κολομβιανή μαφία να με σκοτώσουν. Αν κάποια στιγμή μου συμβεί κάτι, υπεύθυνοι για όλα θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο κολομβιανός πρόεδρος Ιβάν Ντούκε» ήταν η ακριβής δήλωσή του στο πρακτορείο RIA Novosti.

Μαδούρο: Ο Μπόλτον εμπόδισε τον Τραμπ να αρχίσει διάλογο με το Καράκας

Ο αριστερός πρόεδρος της Βενεζουέλας εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, Τζον Μπόλτον, εμπόδισε τον Ντόναλντ Τραμπ να αρχίσει διάλογο ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Καράκας. Ο Μαδούρο τόνισε ότι έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να αποκτήσει επαφή με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα, που όμως απέβησαν όλες άκαρπες.

«Επί χρόνια, προσπάθησα σε προσωπικό επίπεδο» να υπάρξει διάλογος, είπε. «Έχω στείλει μηνύματα δημόσια που έφθασαν στον Τραμπ, μέσω των ΜΜΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουμε »μια σχέση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, να έχουμε σεβασμό και διάλογο, παρά τις πολιτικές, πολιτισμικές και ιδεολογικές διαφορές μεταξύ μας. Και φαινόταν σαν να είχε ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για αυτό. Αλλά ο Μπόλτον απέτρεψε τον Τραμπ από το να αρχίσει διάλογο. Έχω την πληροφορία ότι τον εμπόδισε», υπογράμμισε.

Μαδούρο: Κάλπες το 2025

Στηn ίδια συνέντευξη ο Μαδούρο απέρριψε το τελεσίγραφο της Ευρώπης για νέες εκλογές στη Βενεζουέλα εντός οκτώ ημερών, λέγοντας ότι οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου θα γίνουν το 2025.

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία απείλησαν ότι θα αναγνωρίσουν τον αυτοανακηρυχθέντα μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, εκτός κι αν γίνουν νέες εκλογές. Αλλά ο Μαδούρο απάντησε ότι η Ευρώπη δεν έχουν το δικαίωμα να εγείρουν τέτοιες απαιτήσεις. Σε προηγούμενη σύνεντυξή του στο CNN Turk ο Μαδούρο χαρακτήρισε την απαίτηση των Ευρωπαίων «απόλυτη αυθάδεια». «Να αποσύρουν αυτό το τελεσίγραφο. Κανείς δεν μπορεί να μας δίνει τελεσίγραφα. Η Βενεζουέλα δεν συνδέεται με την Ευρώπη. Αυτό είναι απόλυτη αυθάδεια», δήλωσε.

«Ουδέν σχόλιον» από το Μαδούρο για τα περί Ρώσων μισθοφόρων στη φρουρά του

O Μαδούρο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο όταν ρωτήθηκε εάν στη φρουρά του ή στο προσωπικό του εργάζονται στελέχη ρωσικών ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας. «Δεν έχω κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό», απάντησε. Τόνισε δε ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να συνεχίσει να αποκτά προηγμένα οπλικά συστήματα από τη Ρωσία.

«Πάντα έχουμε σχέδια για την προώθηση της συνεργασίας ώστε να βελτιώνουμε την αντιαεροπορική μας άμυνα, την τεχνολογία των πυραύλων μας, το πυροβολικό μας (...). Θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά σε αυτό το πεδίο (σ.σ. των εξοπλισμών). Τα πιο προηγμένα όπλα στον κόσμο θα συνεχίσουν να έρχονται στη Βενεζουέλα», υποστήριξε ο Μαδούρο.

Η συνεργασία των δύο χωρών είναι αδιάλειπτη, συνεχίζεται «κάθε μήνα, αυτό είναι φυσιολογικό, δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει κατ' εξαόρεση», νέα ρωσικά οπλικά συστήματα «έρχονται κάθε μήνα», επέμεινε και πρόσθεσε πως το Καράκας εκφράζει «ευγνωμοσύνη» για τη ρωσική βοήθεια και πάντα «αποπληρώνει τις οφειλές του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ