«Ο Μπερλουσκόνι είχε σχέση με τη Μαφία, αλλά δεν έφταιγε- εξαναγκάστηκε» - iefimerida.gr

«Ο Μπερλουσκόνι είχε σχέση με τη Μαφία, αλλά δεν έφταιγε- εξαναγκάστηκε»

«Ο Μπερλουσκόνι είχε σχέση με τη Μαφία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχει προ πολλού κατηγορηθεί – από πολιτικούς αντιπάλους- για «νταραβέρια» με τη Μαφία. Σύμφωνα με δικαστική ετυμηγορία, όμως, η σχέση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τη Μαφία ήταν «αναγκαστική» σχέση προστατευόμενου και προστατών, τουλάχιστον στην περίοδο 1973 -1976.

Ο «καβαλιέρε» εξαναγκάστηκε να πληρώσει την «Κόζα Νόστρα», άρα ήταν θύμα. Αυτό αποφαίνεται ο Αρειος Πάγος της Ρώμης για την τριετία 1973- 1976. Σύμφωνα με την ετυμηγορία, ο κ. Μπερλουσκόνι δεν είχε άλλη επιλογή, παρά μόνο να πληρώσει αδρά τους «Νονούς», ώστε να είναι βέβαιος για την ασφάλεια της συζύγου και των δυο ανήλικων- τότε- παιδιών του.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δικαστική θεώρηση των πραγμάτων, η προστασία των μελών της οικογένειας του κ. Μπερλουσκόνι ανατέθηκε, τότε, στον μαφιόζο Βιτόριο Μάνγκανο. Ο Μάνγκανο πέθανε πριν από δώδεκα χρόνια, από φυσικά αίτια. Νωρίτερα είχε καταδικαστεί σε ποινή ισοβίων για δύο ανθρωποκτονίες. Ο εισαγγελέας που τον καταδίκασε, ο Πάολο Μπορσελίνο, δολοφονήθηκε το 1992 από τη Μαφία.

Οι Ιταλοί δικαστές εξετάζουν κάτι ακόμη: Το κατά πόσο σε εκείνη την υπόθεση του 1973-76 είχε διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή ο στενός συνεργάτης του Μπερλουσκόνι, νυν γερουσιαστής του Κόμματος της Ελευθερίας, Μαρτσέλο ντελ Ούτρι.

Θεωρείται, πάντως, εξαιρετικά δύσκολο η ετυμηγορία του Αρείου Πάγου να «καταστείλει» οριστικά και τελεσίδικα όλες τις φήμες για σταθερούς διαύλους επικοινωνίας του κ. Μπερλουσκόνι με τη Μαφία, η οποία, όπως αποδείχθηκε επανειλημμένως στο παρελθόν (κυρίως με την υπόθεση Αντρεότι), είχε – διαχρονικά- σχέσεις με αρκετά προβεβλημένα πρόσωπα της ιταλικής πολιτικής ζωής. Κυρίως δε, με πρόσωπα από το φάσμα της ιταλικής Δεξιάς – από την Κεντροδεξιά, έως την άκρα Δεξιά.

Το βέβαιο είναι ότι ο «καβαλιέρε» δεν χάνει ποτέ την πολιτική του ζωτικότητα, ούτε σταματά να ασχολείται με την τρέχουσα κατάσταση στην Ιταλία. Αυτές τις ημέρες στη χώρα συζητιέται η δήλωσή του, ότι είναι πολύ πιθανό να προκηρυχθούν εκλογές για τον Οκτώβριο, με «ευθύνη της Κεντροαριστεράς». Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Corriere dela Serra, ο κ. Μπερλουσκόνι θεωρεί πως η Κεντροδεξιά δεν πρόκειται να νικήσει, εάν δεν «συσπειρωθούν όλες οι μετριοπαθείς δυνάμεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ