Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ γλυκοπατάτες, τρέξτε να αγοράσετε! Προτιμήστε αυτές που έχουν κόκκινη φλούδα και κόκκινη σάρκα.
Υλικά
- 2 μεσαίες γλυκοπατάτες
- 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Χοντρό αλάτι
![Γλυκοπατάτες ψητές στο φούρνο | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2019-01/sweet1_0.jpg?itok=b-FSNBQC)
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Απλώστε λαδόκολλα στο ταψί φούρνου και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, παντού
- Πλύντε καλά τις γλυκοπατάτες και κόψτε τις στα δύο, κατά μήκος -Οι γλυκοπατάτες είναι πολύ σκληρές, χρησιμοποιήστε το κατάλληλο μαχαίρι
![Γλυκοπατάτες ψητές στο φούρνο | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2019-01/sweet2_0.jpg?itok=oCDP-pDP)
- Ρίξτε γενναιόδωρα αλάτι και ελαιόλαδο και στις δύο πλευρές
![Γλυκοπατάτες ψητές στο φούρνο | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/2019-01/sweet3.jpg?itok=lLTwMRp_)
- Ψήστε τις για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το πάχος
- Τρώγονται χλιαρές, με τη φλούδα στο πιάτο, συνοδέψτε τις με μια πράσινη σαλάτα
![Γλυκοπατάτες ψητές στο φούρνο | iefimerida.gr 3](/sites/default/files/styles/in_article/public/2019-01/sweet4_0.jpg?itok=flRX3WDQ)
- Οταν τις σερβίρετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο, ή αλάτι, ή βούτυρο να λυώνει στην επιφάνεια
![Γλυκοπατάτες ψητές στο φούρνο | iefimerida.gr 4](/sites/default/files/styles/in_article/public/2019-01/sweet5_0.jpg?itok=1PAB5LFv)
![Γλυκοπατάτες ψητές στο φούρνο | iefimerida.gr 5](/sites/default/files/styles/in_article/public/2019-01/sweet1_0.jpg?itok=b-FSNBQC)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο