Στον ανακριτή την Παρασκευή η σύζυγος και η κόρη του Ακη - iefimerida.gr

Στον ανακριτή την Παρασκευή η σύζυγος και η κόρη του Ακη

απολογίες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινάει σήμερα ο δεύτερος κύκλος των απολογιών των συγκατηγορουμένων του Άκη Τσοχατζόπουλου, αφού στον ανακριτή θα βρεθούν από σήμερα δέκα άτομα, τα οποία φένεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Από το γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή θα περάσουν μέχρι την Παρασκευή όλοι εμπλεκόμενοι και στη συνέχεια αναμένεται να αξιολογηθούν τα στοιχεία και τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο γραφείο του πρώην υπουργού.

Τα πρόσωπα που «θα επισκεφθούν» τον ανακριτή

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, και η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, έχουν πάρει προθεσμία και θα απολογηθούν την Παρασκευή. Η σύζυγος του πρώην υπουργού θα απολογηθεί για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η δεύτερη για το ακίνητο στο Κολωνάκι στην οδό Δεινοκράτους.

Ενώπιον του ανακριτή έχουν κληθεί να βρεθούν και δύο ακόμη πρόσωπα του οικογενειακού κύκλου του πρώην υπουργού, από την σύζυγο του, που φέρονται να είχαν μικρότερο ή μεγαλύτερο ρόλο στην υπόθεση.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Σταμάτη, τον αδελφό της Βίκυς Σταμάτη, ο οποίος εμπλέκεται στις εργασίες ανακαίνισης του νεοκλασικού και «υπογράφει» τα σχετικά παραστατικά ως «Παναγιώτης Παπαλιάκος».Σύμφωνα με το πόρισμα σε μια τουλάχιστον από αυτές τις συναλλαγές εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της Nobilis.

Η Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του πρώην υπουργού, σε τραπεζικό λογαριασμό της οποίας το 2001, κατατίθενται από την Torcaso, 3.000.000 δρχ. Δικαιούχος της εταιρείας «ήταν ο Νικόλαος Ζήγρας. Ωστόσο, στον στο λογαριασμό αυτό από το 1995 κατατίθεται μόνο η σύνταξή της 700 ευρώ.

Οι υπόλοιποι που θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή είναι οι Νικόλαος Γεωργουλάκης, ο Ευτύχιος Ατσοπαρδής, ο Παντελής Ζαχαριάδης, ο Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και μια ακόμη κατηγορουμένη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ