Μπορεί ένα από τα αρχαιότερα και δημοφιλέστερα προϊόντα όπως το κρασί, να είναι… υψηλής τεχνολογίας; Μπορεί.
Δορυφορικά συστήματα που παρακολουθούν τους αμπελώνες και τη διαδικασία ωρίμανσης του σταφυλιού, υπόγεια συστήματα ελεγχόμενης άρδευσης, σάρωση και αυτόματη απομάκρυνση των «προβληματικών» καρπών είναι ορισμένες μόνο από τις τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιεί το Κτήμα ΑΛΦΑ κατά την παραγωγική διαδικασία.
Μέσω της υψηλής τεχνολογίας ο οινοποιός, ελέγχει όλα τα στάδια της παραγωγής από την ωρίμανση του καρπού μέχρι την τελική επιλογή των σταφυλιών και οδηγεί το κρασί εκεί που ακριβώς θέλει.
Διαβάστε στο economistas.gr την ιστορία του Κτήματος Άλφα, την θετική πορεία «κόντρα» στην κρίση και πως κατάφερε να πουλά υψηλής ποιότητας ελληνικό κρασί σε περισσότερες από 30 χώρες, σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία.