Μπαμπινιώτης: Δεν έχουμε κόντρα με την κυρία Διαμαντοπούλου - iefimerida.gr

Μπαμπινιώτης: Δεν έχουμε κόντρα με την κυρία Διαμαντοπούλου

Μπαμπινιώτης: Δεν έχουμε κόντρα με την Διαμαντοπούλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί με την πολιτική ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης τονίζοντας όμως πως θα είναι παρών να προσφέρει, εάν του ζητηθεί.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης παραχωρώντας συνέντευξη στην τηλεόραση της ΝΕΤ, είπε πως «δεν αποκλείω τίποτα αλλά το κυριότερο είναι αν αναλάβω κάτι να το φέρω εις πέρας, όχι για να πάρω αξίωμα γιατί, να πω και την αλήθεια, μέσα από την δουλειά μου έχω κάποιο όνομα που πρέπει να το διατηρήσω και όχι να το χαλάσω».

Στην συνέχεια ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε πως δεν θα μείνει στην θέση του μετά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε ερώτημα που του τέθηκε, «Να απαντήσω σ' αυτό; Φανταστείτε το αντίθετο. Να έχω παραιτηθεί και να κάθομαι σε μία τηλεόραση και να βλέπω τι θα γίνει με τις εκλογές και να έχω αφήσει το υπουργείο στην τύχη του. Άντε να γίνουν Εξετάσεις, άντε να βγουν βιβλία, άντε να υπάρξει πρόγραμμα».

«Νομίζω ότι όποιος αναλάβει με τη νέα κυβέρνηση θα πρέπει να βρει κάπου να πατήσει για να μπορέσει να προχωρήσει. Να μην ξεκινήσει από το μηδέν. Αυτό μου εμπιστεύθηκαν. Εγώ είμαι εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο. Με φώναξαν επειδή ξέρω αυτόν τον χώρο για να βοηθήσω. Πώς θα βοηθήσω αν δεν βάλω μία σειρά στα πράγματα; Και αυτό είναι που θα κάνω και θα παραδώσω στον υπουργό που θα βγει από την νέα κυβέρνηση. Δεν θέλω να του πω ιστορίες, θέλω να του δώσω ένα υλικό στο οποίο να δουλέψει» ανέφερε.

Στην συνέχεια ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε με την εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, τονίζοντας πως «το κύριο θέμα είναι η συζήτηση για την εφαρμογή του Νόμου και την εκλογή των Συμβουλίων. Απλώς, ανέκυψε το εξής: Μέχρι να βγουν τα νέα συμβούλια τι θα γίνει με τους Κοσμήτορες που δεν υπάρχουν ή πώς θα ορκίζονται οι φοιτητές; Τι θα γίνει με τους Προέδρους; Αυτό ήτανε το θέμα. Αυτό προέκυψε και θα ρυθμιστεί με μίαν εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας διότι είναι μεταβατικές καταστάσεις μέχρι να υπάρξουν τα Συμβούλια» υποστήριξε.

Και συνέχισε λέγοντας, πως «σε κανένα από τα 24 Πανεπιστήμια δεν έχουν εκλεγεί αυτά τα Συμβούλια Διοίκησης ενώ στα ΤΕΙ, είναι μόνο τα 7 από τα 16 με νέα Συμβούλια. Δεν έχουμε καμία κόντρα με την κυρία Διαμαντοπούλου. Και την εκτιμώ και έχουμε συνεργαστεί μαζί. Για το Νόμο έχουμε εργαστεί ώρες μαζί. Υπάρχει μία αμοιβαία εκτίμηση, δεν υπάρχει κόντρα. Κάποια στιγμή ίσως να βγήκε έτσι προς τα έξω από μερικά ιδιωτικά κανάλια. Δεν πρόκειται γι' αυτό το πράγμα».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ