Αποκλείει νέα μέτρα το οικονομικό επιτελείο, αλλά τρέμει τις δικαστικές αποφάσεις - iefimerida.gr

Αποκλείει νέα μέτρα το οικονομικό επιτελείο, αλλά τρέμει τις δικαστικές αποφάσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρούς «πονοκεφάλους» σε κυβέρνηση και δανειστές προκαλεί το απροσδιόριστο, προς το παρόν, δημοσιονομικό κόστος δικαστικών αποφάσεων για μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείο, όμως, διαβεβαιώνει ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν θα χρειασθεί να ληφθούν «ισοδύναμα» μέτρα λιτότητας, για να καλυφθεί το κόστος των δικαστικών αποφάσεων.

Η ίδια πηγή, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών με τους επικεφαλής των Θεσμών, διευκρίνιζε ότι το θέμα των δικαστικών αποφάσεων συζητήθηκε σήμερα. «Θα δούμε πώς αντιμετωπίζονται όταν και αν γίνουν αυτά και καταγραφούν. Θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά αν θα είναι εφαπαξ ή μόνιμες επιβαρύνσεις, και ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι κάθε φορά το ποσό», τόνισε.

Η πηγή του ΥΠΟΙΚ ανέφερε το παράδειγμα των εφάπαξ παροχών: «Μπορεί να χρωστάς κάποια αναδρομικά που δεν τα πήραν για τρία χρόνια. Είναι ένα εφάπαξ κόστος της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ. Το άλλο κόστος είναι ότι θα πρέπει να συνεχίσεις από εδώ και πέρα να δίνεις ένα επίδομα που θα το παίρνουν για πάντα».

Διαβάστε περισσότερα για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ