Πείραξα λίγο την παραδοσιακή καρμπονάρα, την προτείνω πιο ελαφριά και γευστική, χωρίς κρέμες γάλακτος και άλλα μη απαραίτητα υλικά.
Υλικά
- 250 γραμμάρια μπέηκον
- 200 γραμμάρια πράσο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια μακαρόνια ριγκατόνι
- 300 γραμμάρια μπουκετάκια μπρόκολο
- 4 αυγά
- 150 γραμμάρια παρμεζάνα
- Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, ξύσμα λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίστε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο πράσο, το μπέηκον σε κομμάτια και το ψιλοκομμένο σκόρδο -Αφήστε να σκορπίσει αρώματα
- Στο μεταξύ, σε καυτό και αλατισμένο νερό βράστε τα ριγκατόνι al dente
- Πριν τα μακαρόνια, βράστε σε αυτό το νερό το μπρόκολο για 2 λεπτά
- Σουρώστε τα μακαρόνια και το μπρόκολο ξεχωριστά -Μη πετάξετε το νερό
- Σε βαθύ μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε λίγο νερό από τα μακαρόνια και την τριμμένη παρμεζάνα να γίνει μια ωραία κρέμα
- Στο βαθύ τηγάνι ρίξτε τα ριγκατόνι και στη συνέχεια αυτή την κρέμα -Σιγοβράστε για λίγο, αναμείξτε απαλά, προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και επιπλέον παρμεζάνα και γευθείτε την υπέροχη αυτή καρμπονάρα!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο