Euroleague: Η Ρεάλ νίκησε την Εφές και έκανε δώρο στον Ολυμπιακό - iefimerida.gr

Euroleague: Η Ρεάλ νίκησε την Εφές και έκανε δώρο στον Ολυμπιακό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπερασπίστηκε την έδρα της απέναντι στην Αναντολού Εφές, προσφέροντας ένα πολύτιμο «δώρο» στον Ολυμπιακό, ο οποίος μετά την ήττα των Τούρκων παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από την τετράδα.

Οι Ισπανοί επέστρεψαν στις νίκες, επικρατώντας με 92-84 της Αναντολού Εφές, για την 20η αγωνιστική της Euroleague, αυξάνοντας σε 16-4 το ρεκόρ τους και δίνοντας συνέχεια στην καταδίωξη της πρωτοπόρου Φενερμπαχτσέ. Στον αντίποδα, οι Τούρκοι υποχώρησαν σε 13-7 στην 4η θέση, με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί με 12-8.

Οι Άντονι Ράντολφ (24π., 6ρ.) και Σέρχιο Γιουλ (19π., 8ρ., 5ασ.) οδήγησαν την Ρεάλ εκ του ασφαλούς στη νίκη, με τους Μαδριλένους να εξαργυρώνουν παράλληλα την υπεροχή τους στα επιθετικά ριμπάουντ (18 έναντι 4). Στον αντίποδα, ο Βασίλιε Μίτσιτς με 21 πόντους ήταν απελπιστικά μόνος για την υπέρβαση.

Στο Μιλάνο, η Αρμάνι έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί των τριών ηττών, κάμπτοντας με 80-70 την αντίσταση της Ζαλγκίρις Κάουνας. Πρώτος σκόρερ των νικητών, που αύξησαν το ρεκόρ τους σε 9-11 (9η θέση), ο γνώριμος μας Μάικ Τζέιμς (20π., 9ασ.), ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Βλάντιμιρ Μίτσοφ (17π.) και Νταϊρις Μπερτάνς (17π.). Από την Ζαλγκίρις των μόλις 5/19 τριπόντων (ρεκόρ 8-12, 11η θέση), ξεχώρισε ο Νέιτ Ουόλτερς (17π.).

Το σημαντικό για τους Ιταλούς, πάντως, είναι το γεγονός ότι κάλυψαν τη διαφορά της ήττας τους στο Κάουνας (83-78), οπότε θα έχουν το πάνω χέρι σε πιθανή ισοβαθμία με τους Λιθουανούς στη «μάχη» για την είσοδο στην οκτάδα, που οδηγεί στα πλέι οφ.

Σε αναμετρήσεις για την 20η αγωνιστική της Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Πέμπτη, 24/1

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 90-75
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 84-75
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 80-70
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 92-84

Παρασκευή, 25/1

Κίμκι (Ρωσία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)-Γκραν Κανάρια (Ισπανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euroleague Ρεάλ Μαδρίτης Ολυμπιακός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ