Κοτζιάς: Σας βολεύει η Συμφωνία των Πρεσπών -Λύνεται ένα πρόβλημα που δεν μπορούσατε να λύσετε - iefimerida.gr

Κοτζιάς: Σας βολεύει η Συμφωνία των Πρεσπών -Λύνεται ένα πρόβλημα που δεν μπορούσατε να λύσετε

Νίκος Κοτζιάς/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην ομιλία του στη Βουλή υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών που φέρει και τη δική του υπογραφή.

Ο Νίκος Κοτζιάς επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι δεν είπε το παραμικρό σχετικά με τις δικές του πράξεις όταν ήταν πρωθυπουργός της χώρας.

Τόνισε δε, ότι η συμφωνία των Πρεσπών ήταν ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα, καθώς με αυτή εξαλείφθηκε κάθε ιδέα αλυτρωτισμού από τους γείτονες.

«Σας βολεύει η Συμφωνία των Πρεσπών γιατί λύνεται ένα πρόβλημα που δεν μπορούσατε εσείς να το λύσετε και ταυτόχρονα μπορείτε να μας κάνετε και κριτική», δήλωσε επίσης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Θέλω να πω στην κ. Γεννηματά ότι αυτό το “άπατρις” έχουμε εμείς στην αριστερά να το ακούσουμε από τα στρατοδικεία. Ο κ. Σαμαράς δεν απευθυνόταν σε εμάς. Δεν μας είπε τίποτα. Τι έκανε εκείνος όταν ήταν πρωθυπουργός; Δεν είπε τίποτα».

«Είδα μεγάλες διαδηλώσεις δημοκρατικές αλλά άκουγα και το σύνθημα «φέρτε τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια» και ρωτάω, αυτό είναι αλυτρωτικό; Περιμένω από τη Νέα Δημοκρατία να μας απαντήσει», ανέφερε ο κ. Κοτζιάς σχετικά με τα συλλαλητήρια.

«Η κυβέρνηση της FYROM πήρε γουρούνι στο σακί. Τους βάλαμε να τα κάνουν όλα και τώρα περιμένουν από εμάς. Εμείς θα το κάναμε; Επέδειξαν εμπιστοσύνη. Ότι διαχρονικά έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία υπάρχει στη συμφωνία. Ο Μητσοτάκης μπροστά στις εσωκομματικές απειλές υποχώρησε. Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε. Αυτή είναι η διαφορά. Το όνομα που η κυρία Μπακογιάννη μετέφερε στον κ. Νίμιτς ήταν το Βόρεια Δημοκρατία. Αυτό που πρότεινε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αυτό πήραμε. Και τώρα το υποτιμάτε»., δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

«Ο Κοτζιάς διαστρέβλωσε όσα έγραφε στο βιβλίο του ο Ι. Βαρβιτσιώτης»

Συνεργάτες του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην υπουργού Εξωτερικών και την αναφορά του στα «δήθεν γραφόμενα του βιβλίου του» -όπως σημειώνουν- τόνισαν:

«Ο κ. Κοτζιάς έφερε στη Βουλή μια Συμφωνία που διαστρεβλώνει την Ιστορία. Σήμερα, από βήματος της, διαστρέβλωσε και τα γραφόμενα στο βιβλίο του κ. Βαρβιτσιώτη. Δυστυχώς γι΄ αυτόν, όμως, η ανικανότητά του δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ