Η μπάλα ενός παιδιού από την Ιαπωνία με το τσουνάμι βρέθηκε... στην Αλάσκα! - iefimerida.gr

Η μπάλα ενός παιδιού από την Ιαπωνία με το τσουνάμι βρέθηκε... στην Αλάσκα!

ποδόσφαιρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια απίστευτη ιστορία, είδε το φως της δημοσιότητας, όταν βρέθηκε μια μπάλα ποδοσφαίρου στην Αλάσκα, η οποία παρασύρθηκε από το τσουνάμι της Ιαπωνίας, και τώρα θα ξαναγυρίσει στον έφηβο ιδιοκτήτη της μετά από ένα χρόνο.

Ο 1 6χρονος Ιάπωνας, Μισάκι Μουραμάκι, ο οποίος την ημέρα του σεισμού, που προκάλεσε το τσουνάμι δεν είχε πάει στο σχολείο γιατί ήταν άρρωστος. Εκείνη τη μέρα έχασε το σπίτι του όταν παρασύρθηκε από το ορμητικό κύμα, αλλά ο ίδιος πρόλαβε να μεταφερθεί εγκαίρως μακριά.

Ο μικρός Μισάκι, υπήρξε τυχερός στην ατυχία του και σώθηκε από το φονικό τσουνάμι που χτύπησε την πόλη του τον Μάρτιο του 2011. Αλλά, έχασε και την μπάλα ποδοσφαίρου του, με την οποία τον έδενε ένας ιδιαίτερος συναισθηματικός δεσμός, αφού, ήταν δώρο συμμαθητών του από το 2005.

Η μπάλα όμως βρέθηκε σε νησάκι της Αλάσκας από ένα ζευγάρι που επίσης κατά τύχη γνώριζε ιαπωνικά. Η γυναίκα του ζευγαριού, που είναι γιαπωνέζα, μετέφρασε το κείμενο το οποίο ανέφερε ένα όνομα, ένα σχολείο και μία ευχή για καλή επιτυχία.

Τώρα, ο νεαρός περιμένει πώς και πώς να πάρει την μπάλα στα χέρια του, καθώς δεν έχει καταφέρει να βρει τίποτα άλλο από όσα έχασε εξαιτίας του τσουνάμι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ