Ο βασικός κίνδυνος όταν τρώει κανείς την επόμενη μέρα το φαγητό που περίσσεψε είναι η τροφική δηλητηρίαση.
Πολλές φορές μαγειρεύετε ένα φαγητό υπολογίζοντας 4-6 μερίδες για να φάτε το μεσημέρι και το βράδυ, αλλά για διάφορους λόγους, δεν το καταναλώνετε.
Η κατανάλωση του φαγητού που περίσσεψε μπορεί να γίνει απειλητική για την υγεία. Θέλει προσοχή!
Οι ειδικοί τονίζουν ότι όταν έχει περισσέψει φαγητό, τότε πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί στο ψυγείο ή την κατάψυξη ώστε να σταματήσει η αναπαραγωγή επικίνδυνων βακτηρίων.
Οταν κάποιος προσβληθεί από τροφική δηλητηρίαση, πρέπει να εξεταστεί άμεσα από γιατρό ή να διακομισθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
Ειδικά το ρύζι και το κρέας που δεν έχουν συντηρηθεί σωστά μπορεί να προκαλέσουν μερικές από τις πιο σοβαρές δηλητηριάσεις.
Για να δούμε την λίστα με τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώμε την επόμενη μέρα στο bovary.gr